Soğuk hava kivi üreticilerini tedirgin etti

Soğuk hava kivi üreticilerini tedirgin etti -Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Uzunlar: -Bölgemizde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi durumunda yaşanacak olası dondan ilk kivi etkilenir


ORDU (A.A) - Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, Bölgemizde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi durumunda yaşanacak olası dondan ilk kivi etkilenir dedi.
     Uzunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde havaların iyice soğuduğunu ve ilgili kurumların don uyarısında bulunduğunu anımsattı.
     Bölgede fındıktan sonra üreticilerin en önemli geçim kaynaklarının başında kivinin geldiğini ifade eden Uzunlar, Kivi diğer meyve türlerine oranla biraz daha hassas bir ürün. Bu nedenle bölgemizde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi durumunda yaşanacak olası dondan ilk kivi etkilenir diye konuştu.
     Kivinin henüz olumsuz hava şartlarından etkilenmediğini vurgulayan Uzunlar, Üreticiler olarak bir tedirginlik yaşıyoruz ancak uyarılar karşısında alacağımız tedbirlerle korktuğumuzun başımıza gelmeyeceğini umuyoruz ifadelerini kullandı.
     Uzunlar, olası dona karşı tüm üreticilerin uyarıları dikkate alması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Soğuk hava kivi üreticilerini tedirgin etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER