Spastik engelli gencin büyük azmi

Spastik engelli gencin büyük azmi -Engeli nedeniyle el ve ayaklarını kullanamayan genç, burnuyla bilgisayar kullanıyor -Spastik engelli genç, yaşadığı sıkıntıları anlatmak amacıyla kitap yazıyor


AYDIN (A.A) - Aydında, spastik engelli bir genç, burnuyla bilgisayar kullanarak kitap yazıyor.
     Azmiyle görenleri şaşırtan Mustafa Erolun (31) annesi Hatice Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğumda oksijensiz kalması nedeniyle çocuğunun spastik engelli olarak dünyaya geldiğini belirtti.
     Mustafanın ilkokul, ortaokul ve liseyi dışardan bitirdiğini, daha sonra ise Açıköğretim Fakültesinden 2 yıllık halkla ilişkiler ve 4 yıllık işletme bölümlerini tamamladığını dile getiren Erol, el ve ayaklarını kullanamayan oğlunun burnuyla bilgisayar kullanmayı öğrendiğini ifade etti.
     Oğlunun hayatını konu alan ve engellilerin sorunlarını anlatan bir kitap yazmaya başladığını ifade eden Hatice Erol, şöyle konuştu:
     Mustafa çok azimli ve çalışkan bir çocuk. Sürekli kitap okuyor. Şu ana kadar 200e yakın kitap, roman ve ansiklopedi okudu. Tiyatro, sinema, konferans gibi kültürel etkinlikleri takip ediyor. El ve ayakları tutmuyor, kalem kullanamıyor. Bilgisayar kullanmayı öğrendi. Klavyeyive tuşları burnu ile basarak kullanıyor. Mouseyi burnuyla hareket ettiriyor. 3 yıldır bu şekilde kitabını yazıyor. Çocuğumuzla gurur duyuyoruz.
     Mustafa Erolun babası Mehmet Emin Erol ise yayınevleriyle görüştüklerini, oğlunun yazdığı kitabın tamamlanmasının ardından bunu bastıracaklarını söyledi.
     Oğlunun azminin kendilerini de şaşırttığını ve gururlandırdığını vurgulayan Mehmet Emin Erol, Mustafa, kitabında doğumundan bu yana yaşadıklarını anlatıyor. Bir engelli olarak karşılaştığı sıkıntılardan söz ediyor. Bilgisayarda burnu ile klavye tuşlarını kullanarak kitabı yazmaya başladığında bunu başaracağına inandım. Çünkü kendisi yaşama çok bağlı ve azimli. Hayatı seviyor, hayata devamlı pozitif bakıyor. Kitabın herkese örnek olacağını düşünüyoruz dedi.
     Konuşmakta bir hayli güçlük çeken Mustafa Erol ise tüm zorluklara rağmen kitap okumak ve yazmaktan büyük zevk aldığını belirtti.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Spastik engelli gencin büyük azmi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER