Askerlere kadına karşı şiddetle mücadele eğitimi

Askerlere kadına karşı şiddetle mücadele eğitimi -Adanada rütbeli askerler ile erbaş ve erlerden oluşan 130 jandarmaya kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda eğitim verildi


ADANA (A.A) - Adanada, rütbeli askerler ile erbaş ve erlerden oluşan 130 jandarmaya kadına karşı şiddetin önlenmesi amacıyla eğitim verildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Tuğgeneral Temel Cingöz Kışlasında gerçekleşen eğitimde, Sosyal Hizmetler Uzmanı Ayşe Küpeli tarafından İletişimin sorun çözmedeki önemi, Çocuk ve Kadın Kısım Amiri Jandarma Başçavuş Öner Orhan tarafından Kadına karşı şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet Eşitliği, Hukuk İşlem Uzmanı Ahu Büyüksütcü tarafından da Töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi konulu sunum yapıldı.
     Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Eşimize, annemize ve kız kardeşimize nasıl kıymet veriyorsak öyle kıymet vermemiz gerekir. Kadının yeri geldiğinde annemiz, yeri geldiğinde kız kardeşimiz olduğunu unutmamalıyız dedi.
     İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Murat Koçun da katıldığı eğitimlerin Valilik koordinesinde devam edeceği bildirildi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Askerlere kadına karşı şiddetle mücadele eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER