Sudan ile eğitim alanında iş birliği

Sudan ile eğitim alanında iş birliği -Çukurova Üniversitesi, Sudandan iki üniversiteyle Akademik ve Bilimsel İş Birliği Protokolü imzaladı


ADANA (A.A) - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Sudandan Hartum ve Elgadarif üniversiteleri arasında Akademik ve Bilimsel İş Birliği Protokolü imzalandı.
     ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Rektörlük binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, protokol kapsamında Sudandan lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin ÇÜye geleceğini, üniversiteden bazı öğretim üyelerinin de Sudana gideceğini kaydetti.
     Bu birlikteliğin öğrencilere eğitim ve araştırma alanında yeni ufuklar açacağını anlatan Akınoğlu, Bu protokol Sudan ile olan birlikteliğin bilimsel alanda da güçlenmesini sağlayacak dedi.
     Akınoğlu, ÇÜnün uluslararası iş birliklerini artırdığını belirterek, toplam öğrenci sayısının en az yüzde 5inin yabancı olmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.
     Sudanın İstanbul Konsolosu Asım Muhammed Ali Mukhtar da Sudan ve Türkiye arasında çok güzel ilişkiler olduğunu söyledi.
     Protokolün ÇÜ ile yapılacak diğer iş birlikleri için ilk adım olacağını belirten Mukhtar, anlaşmanın özellikle tarımsal eğitim alanında büyük katkıları olacağını kaydetti.
     Sudanda geleneksel tarımdan modern tarıma geçmek istediklerini anlatan Mukhtar, öğrencilerin bu alanda ÇÜde eğitim alacaklarını ifade etti.
     Konuşmaların ardından Rektör Akınoğlu ile Hartum Üniversitesi Rektörü Prof. El Siddig Ahmed El Mustafa El Sheikh ve Elgadarif Üniversitesi Rektörü Prof. Mohammed Awad Salih arasında Akademik ve Bilimsel İş Birliği Protokolü imzalandı.
     Törende her iki üniversiteden dekanlar da hazır bulundu.
     (ANI-İSA)
<< Önceki Haber Sudan ile eğitim alanında iş birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER