Suluova Sol Sahil Sulama Birliğinde Meclis

Suluova Sol Sahil Sulama Birliğinde Meclis Toplantısı yapıldı


AMASYA (A.A) - Suluovada Sol Sahil Sulama Birliğinin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
     Sulama Birlik salonunda gerçekleştirilen toplantıda Birlik Başkanı Mehmet Öksüz, birliğe bağlı çiftçilerin ürün ekim ve hasat dönemlerini sıkıntısız geçirmeleri için yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
     Birliklerine bağlı 2 bin kayıtlı çiftçi bulunduğunu belirten Öksüz, Birliğimiz 22 köy ve 10 mahalle sınırlarında bulunan 75 bin dekar arazinin sulama suyu ihtiyacını karşılıyor. Bünyemizde bulunan Ladik Göletimiz 40 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olup, halen 25 milyon metreküp su potansiyelimiz mevcuttur. Bu oran ürün ekim döneminde çiftçilerimizin su ihtiyacını karşılayacak seviyededir. Bu sezon su sıkıntısı yaşanmayacağını düşünüyorum dedi.
     Sulama sezonunun 2013 Nisan ayı sonlarında başlayacağını hatırlatan Öksüz, şöyle devam etti:
     Bu döneme kadar birliğimizin sorumluluğu altındaki tüm arazi sulama kanal ve kanaletlerinin temizliğini yapıyor, kırılmış olan su kanaletlerini de değiştiriyoruz. Sulama sezonuna sorunsuz girmek için tüm personellerimizle gereken çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Tüm çiftçilerimize bol kazançlı ve bereketli bir sezon diliyorum.
     Öksüz, arazi sulama suyu ücretlerine ise DSİ Genel Müdürlüğünün Resmi Gazetede yayınladığı ücret tarifelerini baz alarak en düşük oranda artırım yaptıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluova Sol Sahil Sulama Birliğinde Meclis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER