Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ordu birliklerinin bir yerleşim birimine düzenlendiği operasyonda yaralanan 1 Suriyeli Türkiyeye getirildi -Nizipteki okullarda kalan 803 Suriyeli, Karkamış ilçesindeki çadır kente sevk edildi


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyede ordu birliklerinin Akçakale ilçesinin karşısında yer alan bir yerleşim birimine düzenlendiği operasyonda yaralanan 1 Suriyeli Türkiyeye getirildi.
     Rakkanın Tellebyat mıntıkasına bağlı Süluk kasabasına düzenlenen operasyonda yaralanan Abdülkerim Muhammed el Mustafa, yakınlarının yardımıyla sınırı aşarak Şanlıurfanın Akçakale ilçesine getirildi.
     Ambulansla Akçakale Devlet Hastanesine götürülen Mustafa, ilk müdahalenin ardından Şanlıurfaya sevk edildi.
    
     -Gaziantep-
    
     Türkiyeye sığındıktan sonra minibüslerle Nizip ilçesine getirilen ve burada pansiyonu bulunan 4 okulda barınmaları sağlanılan 803 Suriyeli, kaldıkları okullarda polis tarafından kontrolleri ve sayımları yapıldıktan sonra otobüslerle bugün Karkamıştaki çadır kente gönderildi.
     Nizip Kaymakamlığı yetkilileri, Türkiyeye sığınan ve 18 Ağustosta Hataydan minibüslerle ilçeye getirilen Suriyelilerin en iyi şekilde misafir edildiğini, kaldıkları süre içerisinde her isteklerine olumlu karşılık verildiğini, bugün de Karkamış ilçesinde yapımı tamamlanan çadır kente otobüslerle 2 grup halinde gönderildiklerini belirttiler.
     Bu arada, Karkamıştaki 10 bin kişi kapasiteli çadır kentteki Suriyeli sayısının 2 bine ulaştığı bildirildi.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Yasin Dikme / İrfan Aydoğdu / Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER