Suriyeli sığınmacılara yardım eli

Suriyeli sığınmacılara yardım eli -İHH Şanlıurfa Şubesi, ülkelerindeki olaylardan kaçıp geçici olarak Ceylanpınara gelen sığınmacılara gıda ve giysi yardımı yaptı


ŞANLIURFA (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Şubesi, ülkelerindeki olaylardan kaçıp geçici olarak Ceylanpınara gelen sığınmacılara gıda ve giysi yardımı yaptı.
     İHH Şube Başkanı Behçet Atila, yaptığı yazılı açıklamada, Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesinden kaçıp, Ceylanpınara yerleşen ailelere yardım malzemeleri ulaştırdıklarını bildirdi.
     Bölgede olayların başladığı günden bu yana Suriyeli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını aktaran Atila, şunları kaydetti:
     Bugün piyasa değeri yaklaşık 34 bin TL olan ayni yardımı ilçemizdeki evlerde kalan Suriyeli kardeşlerimize dağıttık. Bu yardım malzemeleri gıda, giyim ve barınma malzemelerinden oluşuyor. Daha önce de Ceylanpınar ilçemizde birkaç kez yardım dağıtmıştık. Ayrıca Ceylanpınardaki çadır kente İHH Vakfı olarak bir tır çocuk bezi ve 2 tır elektrikli ısıtıcı dağıtmıştık. Yakında yaklaşık 15 tırdan oluşan 5 bin hijyen paketi ve 5 bin mini buzdolabını da Suriyeli kardeşlerimize vereceğiz.
    
     Muhabir: Sait Aydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacılara yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER