Suşehri ilçesinden kısa kısa

Suşehri ilçesinden kısa kısa -Türk Polis Teşkilatının 168. yıl dönümü dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürlüğünde kurban kesildi


SİVAS (A.A) - Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Suşehri İlçe Emniyet Müdürlüğünde kurban kesildi.
     Dualar eşliğinde gerçekleştirilen kurban kesiminde konuşan İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı, "Suşehri İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak 4 Nisan 2013 tarihinde kutlamalarımıza başladık. Bu çerçevede emniyet birimlerimizin her türlü kaza beladan korunması için kurban kesip dua ettik" dedi.
     Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen kurban kesimine, karakol amiri Komiser Bilgehan Kaymak ve polis memurları da katıldı. Ayrıca ilçede bulunan camilerde mevlit okutuldu.
    
     -Anaokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı taraması-
    
     Emine Birler Anaokulu öğrencilerine "Aile Katılım Programları" kapsamında ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı, öğrencilere diş fırçalama yöntemleri öğretildi.
     Okul Müdürü Mustafa Bıldırcın, Suşehri Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde görevli Diş Doktoru Şule Aytufanın öğrencileri ağız diş sağlığı ve diş fırçalama yöntemleri konusunda bilgilendirdiğini belirtti. Bir maket üzerinde diş fırçalama yöntemlerinin gösterildiğini aktaran Bıldırcın, "Bu tür faaliyetlerimizi her ay aile katılım programı çerçevesinde öğrencilerimize uygulayacağız" dedi.
    
     -Köylülerine örnek olmak için sera yaptı-
    
     Türkmenler köyü muhtarı Dursun Ahmet Kaya, köylülere örnek olmak amacıyla köyüne sera yaptı. Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl başladığı seracılık faaliyetinde köylülere örnek olmayı amaçladığını belirtti.
     Köydeki sebze üretimini de artırmayı hedeflediğini kaydeden Kaya, "Köyümüzün toprağı tarıma elverişli. İlk etapta salatalık ve domates üretimiyle başladım, mevsimine göre sebze yetiştirmeyi düşünüyorum" dedi.
     Ürettiği sebze ve meyveyi Kılıçkaya Barajında satmayı planladığını anlatan Kaya, köylülerin de seracılıkla uğraşmasını istedi.
    
     -Leyleklerin çoğalması için yuva yapacaklar-
    
     Türkmenler köyü sakinleri, leyleklerin çoğalması için kullanılmayan elektrik direklerine yuva yapacak. İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki köyde yaşayan vatandaşlar, köye göç eden leyleklerin sayısının artmasıyla leyleklerin yuva bulmakta zorlandığını, bu nedenle kullanılmayan direklere yapay yuva yapmayı planladıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Merve Topuz
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Suşehri ilçesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER