Tarihi han restore edilecek

Tarihi han restore edilecek -Karabükün Eflani ilçesinde atıl haldeki 125 yıllık tarihi Taşhan, restore edilerek turizme kazandırılacak


KARABÜK (A.A) - Karabükün Eflani ilçesinde atıl haldeki 125 yıllık tarihi Taşhan, restore edilerek turizme kazandırılacak.
     İlçe merkezinde 1888 yılında yapılan ve bir süre kullanıldıktan sonra atıl kalan Taşhan, restore edilerek sosyal tesis olarak turizme kazandırılacak.
     Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Taşhanın ilçe turizmine kazandırılmasının çok önemli olduğunu ve bu bağlamda çalışmalara başladıklarını söyledi.
     İlk etapta çalışma yapılacak alanın kamulaştırıldığının altını çizen Ertuğrul, Karabük Valiliği ve belediyemiz tarafından yapılan kamulaştırmanın ardından restorasyon projesi hazırlandı. Proje koruma kuruluna sunuldu. Çalışmaları takip ediyoruz. Son olarak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına bir proje sunduk. Kabul edilirse kaynak sağlanacak. Bu yıl içinde burasının yapım ihalesine çıkarız. Bu eserin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerekli. Bunu sağlayacağız diye konuştu.
    
     -İlçenin tek konaklama tesisi olacak-
    
     Proje tamamlandığında ilçeye doğa turizmi için gelenlerin hizmetine konaklama alanı olarak sunulacağını belirten Ertuğrul, şöyle devam etti:
     Projenin amacı, tarihi kültür mirası olan ve koruma altında bulunan yıkılmaya başlamış bir tarihi yapıyı restore ederek içinde otel odalarının, Eflani yemeklerinin yapılarak servis edildiği, el sanatları bölümlerinin ve Eflani değerlerinin tanıtılabildiği bir mekan haline getirilerek halkın hizmetine sunmaktır. Eflanideki bu tarihi önemli yapının restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra ilçe turizmine önemli katkıda bulunacak.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tarihi han restore edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER