Tarihi ibadethaneler turizme kazandırılacak

Tarihi ibadethaneler turizme kazandırılacak -Vali Karaloğlu: "Eski Van şehrindeki bütün camileri, bütün ibadethaneleri restore ederek yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz"


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, "Eski Van şehrindeki bütün camileri, bütün ibadethaneleri restore ederek yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz" dedi.
     Tarihte birçok medeniye ev sahipliği yapan, 300 yıl boyunca Urartuların başkenti olan Vanın, kültür ve inanç turizminde hak ettiği yeri alması için çalışmalar devam ediyor.
     2011 yılında restore edilerek ibadete açılan ancak 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde hasar gören Hüsrevpaşa, Kayaçelebi ve Horhor camileri valiliğin girişimleriyle restore edilerek turizme kazandırılacak.
     Vali Yardımcısı Atay Uslu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Öztürkle devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyerek bilgi alan Vali Karaloğlu, Horhor camisinin ramazan ayına kadar restore edilmesinin talimatını verdi.
     Depremlerde hasar gören Hüsrevpaşa ve Kayaçelebi camilerinin restorasyonlarının devam ettiğini belirten Karaloğlu, bölge ve Türkiye için önemli olan Horhor Camisinin de restorasyonun hızla sürdüğünü bildirdi.
     Eski Van şehri ve bölgedeki camilerin restorasyonla ayağa kaldırılmasında Vakıflar Genel Müdürlüğünün büyük katkılarının olduğunu belirten Karaloğlu, tarihi Abbasağa, Kızılminareli ve Ulu camilerinin restorasyon ihalelerinin de 29 Mayısta yapılacağını açıkladı.
     Eski Van şehrindeki bütün cami ve ibadethaneleri restore ederek ayağa kaldırmak istediklerini kaydeden Karaloğlu, şunları anlattı:
     "Geçtiğimiz yıl bir şapeli onarmıştık. Eski Van şehrinde onarılmayı bekleyen iki kilise, hamam ve hanlar var. Tamamını ayağa kaldırarak eski Van şehrini yaşanılan bir mekana dönüştürmek istiyoruz. Bu şehrin en kıymetli parçası Eski Van şehridir. Van Kalesinde de restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2013 yılı sonuna doğru çalışmaları da bitirmiş olacağız."
    
     Muhabir: Cemal Aşan
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tarihi ibadethaneler turizme kazandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER