Tarişin açıkladığı zeytinyağı fiyatları

Tarişin açıkladığı zeytinyağı fiyatları


AYDIN (A.A) - Tariş Söke Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Mehmet İz, açıkladıkları zeytinyağı fiyatlarının piyasanın üzerinde olduğunu ancak buna rağmen geçen yılın fiyatlarının gerisinde kaldığını belirtti
     Gazetecilere yaptığı açıklamada fiyatların Birlik tarafından geçen hafta açıklandığını kaydeden İz, piyasada 5 asit zeytinyağının fiyatı 3,50 liradan işlem görürken, birliğin 5 asit zeytinyağının fiyatını 4 lira olarak açıkladığını kaydetti.
     Tariş olarak üreticiye 15 kuruş prim verdiklerini belirten İz, Böylece üreticinin eline 4,15 lira geçiyor. Yani zeytinyağı birliğimizin açıkladığı fiyat, piyasa fiyatının 65 kuruş üzerindedir. Bu fiyatlar kalıcı fiyat değildir, piyasa koşullarına göre değişebilir. Piyasada fiyatlar yükselirse birliğimiz de fiyatlarını yükseltebilir dedi.
     İz, fiyatların piyasanın üzerinde olmasına rağmen, geçen yılın fiyatlarının gerisinde kaldığını söyleyerek şöyle devam etti:
     Üreticinin beklentisi zeytinyağı fiyatlarının geçen yılın gerisinde kalmamasıydı. Yani 0,5 asit zeytinyağının fiyatının 5 lira olacağını bekliyordu. Zeytin üreticisi önümüzdeki günlerde bu fiyatların telafi edilmesi beklentisi içerisinde olacak. Fiyatlarda yüzde 40 ile yüzde 50 arasında bir düşüş var. İyi bir fiyatla bu açığın kapatılması en büyük dileğimiz. Ayrıca prim miktarının da en az 1 liraya yükseltilmesi beklenmektedir. Üretici kötü bir yıl yaşıyor.
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Gökmen Şireci
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Tarişin açıkladığı zeytinyağı fiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER