Telefonla konuşmak için kilometrelerce yürüyorlar

Telefonla konuşmak için kilometrelerce yürüyorlar -Cep telefonlarının çekmediği Hakkarinin Yüksekova ilçesine bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar, telefon görüşmesi yapmak için kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgede kilometrelerce


HAKKARİ (A.A) - Mesut Varol - Cep telefonlarının çekmediği Hakkarinin Yüksekova ilçesine bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar, telefon görüşmesi yapmak için kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgede kilometrelerce yol katediyor.
     Yüksekova ilçesine 45 kilometre uzaklıktaki 70 haneli, 450 nüfuslu Yeşiltaş köyünde, son yılların en çetin kışı yaşanıyor.
     Cep telefonlarının çekmediği ve kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu köyde, acil hastası olan ya da köy dışındaki yakınları ile görüşmek isteyen vatandaşlar, telefonla konuşmak için kilometrelerce yolu yürümek durumunda kalıyor.
     Karla kaplı bölgede yollara düşen köylüler, telefonların çektiği alana kadar yürüyerek, görüşmelerini yaptıktan sonra yeniden evlerinin yolunu tutuyor.
     Yeşiltaş köyü muhtarı Sami Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, telefonla görüşmek için her gün 4 kilometre yürümek zorunda olduklarını belirterek, köylülerin yaşanabilecek tehlikelere karşın ortak hareket ettiğini söyledi.
     Yıllardır yaşadıklarını sorunun artık son bulmasını temenni ettiklerini anlatan Kartal, Bir çoğumuzun yakını şehirde ya da batı illerinde. Onlarla konuşmak için ancak telefonların çektiği bu noktaya gelerek görüşme yapabiliyoruz. Bu yıl kar fazla yağdığı için de daha zor şartlarda buraya geliyoruz dedi.
     Kartal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın, cep telefonlarının tüm köylerde çekeceği yönündeki açıklamasının kendilerini mutlu ettiğini bildirerek, Türkiye genelinde uygulanacak çalışma kapsamında köylerine de baz istasyonu kurulmasını istedi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Telefonla konuşmak için kilometrelerce yürüyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER