TESKten meslek kuruluşlarına hijyen eğitimi

TESKten meslek kuruluşlarına hijyen eğitimi -TESK Genel Başkanı Palandöken: -Bizim esnafımız kendi ürettiğini kendisi yemeden başkasına yedirmez, kendi diktiğini beğenmeden bir başkasına satmaz


ANTALYA (A.A) - Türkiye Esnaf ve Sanatlarları Konfederasyonu (TESK) ve Ankara Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen programda, Türkiye genelinden esnaf ve sanatkar meslek kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyelerine hijyen eğitimi verildi.
     TESK ve Ankara Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen hijyen eğitimi toplantısı, Antalya Ramada Otelde yapıldı. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık, Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tansel Şireli ve gıda mühendisi İlhami Şahinin konuşmacı olarak katıldığı programda, Türkiyenin 81 ilinden gelen esnaf ve sanatkar meslek kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyelerine ISO 22000, HACCP, el hijyeni, personel hijyeni, gıda hijyeni ve güvenliği ile yeni gıda mevzuatı konuları anlatıldı.
     TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı konuşmada, konfederasyonun bir ilke imza attığını belirterek Artık çarşı, pazar, sokaklar her gün farklı bir konuma dönüşüyor. Artık mahalle, cadde kültürü değil, site kültürü gelişiyor. İnsanların alışveriş şekilleri, talepleri değişiyor. Mutlaka çağı yakalayacağız. Sorunları ağlayarak değil, alternatif çözüm modelleriyle ortaya koyacağız dedi.
     Palandöken, konfederasyonun hiçbir gelirinin olmadığını ve devlet katkısı olmayan tek kuruluş olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bundan sonraki süreçte birlik ve beraberlikle halledecek meselelerin ötelenmesine fırsat vermeyeceğiz. Avrupa Birliği standartlarını yakalamak için ortak akıl kullanmamız gerekir. Esnaf ve sanatkarların hijyen eğitimine önem veriyoruz. Bizim esnafımız kendi ürettiğini kendisi yemeden başkasına yedirmez, kendi diktiğini beğenmeden bir başkasına satmaz.
     Hijyen eğitimi toplantısı 14 Temmuza kadar devam edecek.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber TESKten meslek kuruluşlarına hijyen eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER