Tıp bayramını köyde hastalarıyla geçirdi

Tıp bayramını köyde hastalarıyla geçirdi -Vanın Edremit ilçesine bağlı Çiçekli beldesinde görevli aile hekimi, köy köy gezerek hastalarına şifa dağıtıyor -Türkçe bilmeyen vatandaşlarla Kürtçe iletişim kuran doktor, hastaların sor


VAN (A.A) - Vanın Edremit ilçesine bağlı Çiçekli beldesinde 3 yıldır görev yapan aile hekimi, köy köy gezerek hastalarına şifa dağıtıyor.
     Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Çiçekli beldesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Gıyasettin Ertuş, üç yıl önce atandığı beldede yaptığı çalışmalarla kısa sürede halkın sevgisini kazandı.
     Gece gündüz demeden belde merkezinde ve bağlı köylerdeki hastaların ayağına giden Dr. Ertuş, Türkçe bilmeyen vatandaşlarla çoğu zaman Kürtçe iletişim kurarak sağlık sorunlarıyla yakından ilgileniyor.
     14 Mart Tıp Bayramında da hastalarını yalnız bırakmayan Ertuş, beldeye bağlı Uğurveren köyüne giderek yeni doğan bebekleri ve hastaları sağlık kontrolünden geçirdi.
     Aslan ailesinin 20 gün önce dünyaya gelen bebeklerini muayene eden Ertuş, Türkçe bilmeyen Nigar Aslan ile Kürtçe sohbet ederek, aile fertlerinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra köydeki diğer evleri de ziyaret eden Ertuş, sağlık durumu ciddi olan hastaları aile sağlığı merkezine ve hastanelere yönlendirdi.
     Ertuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde Türkçe bilmeyen çok sayıda kişi bulunduğunu ve bu kişilerle Kürtçe konuşarak iletişim kurduğunu belirterek, Türkçe bilmeyen hastaların bir çoğu hastaneye ya da bir sağlık merkezine gidip sorunlarını anlatmaya çalışıyor. Bu nedenle ben de bu hastalarımızı evlerinde ziyaret edip Kürtçe konuşarak sorunlarını dinliyorum. Hastaların sevgisini kazanmak ve onların dertlerine deva olmak açısından dil konusunu önemli buluyorum dedi.
     Özellikle kış mevsiminde kardan dolayı köylere gitmekte sıkıntı yaşadığını anlatan Ertuş, yaşadıkları tüm sıkıntıya rağmen hastaların ayağına giderek sağlık hizmeti sunmanın mutluluğunu duyduğunu ifade etti.
     Köylülerden Aynur Aslan ise evlerine gelerek hastaları muayene eden ve sağık kontrolü yapan doktor Ertuşa teşekkür ederek, Doktorlarımızın Türkçe bilmeyen hastalarla Kürtçe konuşması ve sorunlarını kendilerinden dinlemesi çok önemli. Çünkü biz ne kadar hastalığı ifade etmeye çalışsak da hasta kadar anlatamayız diye konuştu.
    
     Muhabir: Cemal Aşan - Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Tıp bayramını köyde hastalarıyla geçirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER