Trabzonda seminer düzenlendi

Trabzonda seminer düzenlendi


TRABZON (A.A) - Trabzonda "Yaşamı öğrenmek ve öğretmek" konulu seminer gerçekleştirildi.
     Trabzon Belediyesi ve Monami işbirliğiyle Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen seminere, Prof. Dr. Üstün Dökmen konuşmacı olarak katıldı.
     Dökmen, tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede de insanların bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduklarının belirterek, "İnsanlarda az hata, çok fikir var. Okumak için iki eli bir araya gelmeyen ülkenin iki yakası da bir araya gelmez. Alimine ve muallimine saygı göstermeyen toplumların ise geleceği olamaz" dedi.
     Hayatın denge üzerine kurulduğunu ifade eden Dökmen, "Hayatı dengeli olmayan anne-babalar çocuklarının üstüne çok fazla düşüyor. Çocuğun üstüne düşmeyin, onunla ilgilenin. Hayatın her alanında dengeli yaşamak gerekir. Aksi takdirde harcanmayan enerjiyi çocuğa yöneltiyorsunuz" diye konuştu.
     Dökmen, ailelerin çocuklarına küçük yaşta sorumluluk vermeleri gerektiği de vurgulayarak, şunları söyledi:
     "Çocuklarınıza giyinme sorumluluğu verin, yemek yeme sorumluluğu verin. Bazı konularda da seçim hürriyeti verin. Seçim yapmak zordur ama bazı şeyleri yaşayarak öğrenmesine izin verin. Çocuğunuza yapacağı şeyleri sufle etmeyin. Çocuğa istediğiniz kadar karışın ama bilmelisiniz ki en önemli anlarda yanında olamayacaksınız. Nereye gittiğini bilen insanlara dünya çekilip yol verir diye bir söz vardır. Biz de nereye gittiğini bilen çocuklar yetiştirelim."
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzonda seminer düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER