Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Revi,

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Revi, KTÜ Rektörü Baykalı ziyaret etti


TRABZON (A.A) - Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykalı ziyaret etti.
     Rektör Prof. Dr. Baykal, Revi ve beraberindeki İl Genel Meclisi Başkanlık Divanı üyelerini makamında ağırladı. Baykal, burada yaptığı konuşmada, yeni Anayasanın önemine değinerek, yeni Anayasanın hazırlanmasında KTÜ Rektör Yardımcısı Yusuf Şevki Hakyemezin de komitede yer aldığını belirtti.
     Üniversitelerin yerel yönetimler ile işbirliği yapması gerektiğine işaret eden Baykal, Yerel yönetimlerle o yöredeki üniversitelerin ortak çalışması ve yörenin kalkınması için proje üretmeleri, her iki kurumun asli görevlerindendir dedi.
     Revi ise KTÜnün Trabzon ile Türkiyenin göz bebeği ve markası olduğunu ifade ederek, Vakıf ve devlet üniversitelerine desteğimiz her zaman sürecektir. Trabzonun bir eğitim kenti olmasında İl Genel Meclisi gerekli özveriyi gösterecektir diye konuştu.
     Üniversite ile kırsal kalkınma konusunda ortak projeler üretmeye açık olduklarını vurgulayan Revi, Bu konuda çok hassasız. Üniversitenin yeni yönetiminin de bu konudaki hassasiyeti bizi fazlasıyla umutlandırmıştır dedi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Revi, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER