Trafoyu protesto için beton harcına girdiler

Trafoyu protesto için beton harcına girdiler -Tokatın Niksar ilçesinde 2 din görevlisi ile bir vatandaş, tarihi caminin bahçesinde yapımına başlanan trafoyu protesto için, buraya dökülen beton harcının içine girdi (Fotoğra


TOKAT (A.A) - Tokatın Niksar ilçesinde 2 din görevlisi ile bir vatandaş, tarihi bir caminin bahçesinde yapımına başlanan trafoyu protesto etmek için, buraya dökülen beton harcının içine girdi.
     Trafo yapımı için, Çilhane Camisi bahçesinde hazırlanan alana çimento harcı döküldü. Caminin imam hatibi Ali Koç, din görevlisi Merdin Balcı ve cemaatten Bünyamin Altunoğlu, beton harcının içine girerek, trafonun yapımına tepki gösterdi.
     Ali Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi Çilhane Camisinde katliam yapıldığını ileri sürerek, Çilhane Camisi, 1938de yapılmış, ahşap, tarihi nitelikte, koruma altına alınmış bir camidir. Bahçesine belli bir uzaklığa kadar inşaat izni verilemez. Buraya 35 ton ağırlığında trafo yapılmak isteniyor. Trafo manyetik alan yayıyor, cemaate, insana zararlı. Trafonun yapılması hukuksuz. İmarda bu trafonun olmadığını görüyoruz diye konuştu.
     Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigarın olay yerine gelmesini isteyen Koç, betonun içerisinde donmayı göze aldığını, trafonun yapılmaması için elinden geleni yapacağını söyledi.
     Olay yerine gelen Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu ve Niksar Belediye Başkan Vekili Fazlı Bayram, Koçu ikna etmeye çalıştı. Koç, Balcı ve Altunoğlu, Bayramın trafonun yapılmasına izni vermeyeceklerini belirtmesinin ardından yaklaşık 1 saat kaldıkları beton harcından çıktı.
    
     Muhabir: Recep Bilek / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Trafoyu protesto için beton harcına girdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER