Türk Büro

Türk Büro-Senden Maliye Bakanlığı önünde Bordro Yakma eylemi


ANKARA (A.A) - Türk Büro-Sen, Maliye Bakanlığı önünde Bordro Yakma eylemi yaptı.
     Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk, eylemde yaptığı konuşmada, 2013 yılında temel tüketim maddelerine yapılan zamma karşılık memura verilen maaş zammını eleştirdi.
     Öztürk, 12 Eylül referandumunda kamu görevlilerine toplu sözleme hakkı verilmesinin yolunun açıldığını ancak tüm itirazlara rağmen grevsiz, oldukça sınırlı bir hükmün Anayasal hale getirildiğini öne sürdü.
     Mevzuat değişiklikleriyle kamu görevlilerinin özlük hakları, sosyal hakları gibi konuların geriye götürüldüğünü iddia eden Öztürk, fazla mesai konusunun da kurumların önerisi ve Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kuruluna bırakıldığını hatırlattı.
     Öztürk, Ancak kamudaki yoğun iş yükü nedeniyle hizmetin verimli şekilde yürütülmesi için pek çok kurumda kamu çalışanları mesai bitiminde ve hafta sonlarında çalışmak zorunda kalmaktadır. Fazla çalışma ücretlerinin kaldırılması, çalışanların hayat standartlarında ve alım gücünde ciddi bir azalmaya yol açmıştır dedi.
     Emekli olan kamu çalışanlarının hayatlarını idame ettirebilmek için ikinci bir işte çalışmak zorunda bırakıldığını savunan Öztürk, ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmemesinin çalışanların emekli olmalarının önündeki en büyük engel olduğunu iddia etti.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Eda Ay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER