Türk

Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak: -Bu konunun (Kıdem tazminatı) 2015e kadar gündeme gelmeyeceği çok açık. Bunun için 3 yıllık dönem var -Bu 3 yılı iyi değerlendirmemiz lazım. Değerlendirebilirsek, gemisini kurtaran kaptan oluruz


BURSA (A.A) - Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, kıdem tazminatı konusunun 2015e kadar gündeme gelmeyeceğinin çok açık olduğunu, bunun için 3 yıllık zamanları bulunduğunu belirterek, Bu 3 yılı iyi değerlendirmemiz lazım. Değerlendirebilirsek, gemisini kurtaran kaptan oluruz dedi.
     Kavlak, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, çalışanların ve sendikaların 30 yıldır yeni bir hak alamadığını, bu süreçte elindeki hakları korumaya çalıştığını, bazı haklarını ise kaybettiklerini savundu.
     Bu senenin, toplu sözleşme yılı olduğunu belirten Kavlak, İlk defa Türkiyenin gündemine yeni bir hak getireceğiz. Bu zamana kadar hiçbir sözleşmede olmayan bir maddenin Türkiyede müzakeresi yapılmak üzere, gündeme getireceğiz. O maddenin gerçekleşmesi için de çalışanlar ve temsil ettiğimiz kitlelerle beraber bunun mücadelesini vereceğiz dedi.
     Kavlak, kıdem tazminatının gündemdeki önemli bir sorun olduğuna da değinerek, Başbakan Erdoğanın bu konuyu gündeme getirmediğini, ancak konunun sonsuza kadar da konuşulmayacağı anlamına gelmediğini ifade etti. Kavlak, şöyle konuştu:
     Bu konunun 2015e kadar gündeme gelmeyeceği çok açık. Bunun için 3 yıllık dönem var. Bu dönemi sadece eleştirmekle değil, birtakım projelerle götüremezsek 3 yıl sonra esnek çalışma biçimleri, özel istihdam büroları, bölgesel asgari ücret, emeklilik yaşının artırılması gibi durumlarla karşılaşabiliriz. Hükümetin gündeminde bunların hepsi var. Sorduğumuzda yok diyorlar, ama çekmecelerini açtıkları zaman bulursunuz. Doğru zamanda, doğru zeminde bunu gündeme çıkartacaklardır. Bu 3 yılı iyi değerlendirmemiz lazım. Değerlendirebilirsek, gemisini kurtaran kaptan oluruz.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER