Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Bingölde askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan Piyade Er Kayhan Kahramanın cenazesi, Gürpınar ilçesinde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi -Köydeki çok sayıda ev, Türk bayrakları ile donatıldı


VAN (A.A) - Bingölde askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan Piyade Er Kayhan Kahramanın cenazesi, Gürpınar ilçesinde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.
     İlçeye bağlı Tutmaç köyünde düzenlenen törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, İlçe Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, askeri erkan, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Vali Karaloğlu ile diğer katılımcılar, şehidin babası Mustafa Kahramana başsağlığı dileklerini iletti. Duygulu anların yaşandığı törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirildiği sırada şehidin yakınları tabuta sarılarak Kürtçe ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.
     Yakınlarının, Kahramanın tabutuna son kez sarılmak istemesi üzerine kısa süreli izdiham yaşandı. Törene katılanlar, şehidin yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı.
     Kahramanın cenazesi, Müftü Arvasın kıldırdığı cenaze namazının ardından aile kabristanında toprağa verildi. Şehidin cenazesi toprağa verildiği esnada askerler de 3 pare saygı atışı yaptı.
     Şehidin babası Mustafa ile annesi Kadriye Kahramanın gözyaşlarına hakim olamadığı gözlenen törende, amcasının oğlu Halit Kahraman da şehidin fotoğrafını elinden bırakmadı.
     Kahramanın asker kıyafetlerini giyerek göğsüne fotoğrafını iliştiren amcasının oğlu İskender Kahraman ise tören boyunca gözyaşı döktü.
     Bu arada, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı köyde, çok sayıda evin Türk bayrakları ile donatıldığı görüldü.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin - Fahrettin Gök
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER