Türkiyenin ilk mumya filmi Aydında çekiliyor

Türkiyenin ilk mumya filmi Aydında çekiliyor -Türk sinemasında mumya karakterinin yer aldığı ilk film olma özelliği taşıyan fantastik komedi türündeki Hayde Efemin çekimlerine, Aydının Çakırbeyli köyünde başlandı


AYDIN (A.A) - Yapım ve yönetimini Kerem Sarının üstlendiği Hayde Efem adlı filmin çekimlerine, Aydının Çakırbeyli köyünde başlandı.
     Filmin ilk gün çekimlerini, Aydın Valisi Kerem Al, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ile köylüler de izledi.
     Yapımcı ve yönetmen Kerem Sarı, filmin çekimleri öncesinde köy meydanında yaptığı konuşmada, tüm Aydınlıların bir araya gelerek, kültürel anlamda örnek bir eseri Türkiyeye kazandıracağını ifade etti.
     Filmin çekimlerinin 5 hafta süreceğini, çalışmanın tamamının Çakırbeyli köyü ve yöredeki tarihi mekanlarda yapılacağını belirten Sarı, Film aynı zamanda Türkiyenin ilk mumya filmi olacak. Bu film büyük festivallerde gösterilecek. Kısıtlı imkanlarla büyük bir proje yapmaya çalışıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığından filmin vizyona girme aşamasında destek sözü aldık. Aydınlıların da desteğini bekliyoruz dedi.
     Vali Al da tarihi bir meydanda güzel bir işe bismillah dediklerini ifade ederek, İlimizin tanıtımına, ekonomisine, kültürüne katkısı olacak tüm etkinliklere destek vermek istiyoruz. Bu filmin amacı budur. Dilerim kaliteli bir film ortaya çıkar. Şimdide emeği geçenleri kutluyorum ve başarılar diliyorum dedi.
     Yapılan konuşmaların ardından filmin çekimlerine Aydın Valisi Kerem Alın komutuyla başlandı.
    
     -Hayde Efem-
    
     Fantastik komedi türündeki film, 2 bin yıl sonra dirilen bir mumyanın, efe dedesinin etkisi altındaki Aydınlı genç ile aşk için giriştiği mücadeleyi konu ediniyor.
     Başrollerini Volkan Baş, Çoşkun Kemer ve Hülya Böceklinin üstlendiği filmin senaryosu, Aydındaki Tralleis Antik Kentinde bulunan ve dünyada notaya dökülmüş en eski yazılı kayıt kalıntısı olan Seikilos Mezar Yazıtından yola çıkıyor.
     Filmde, intihar etmeden önce Mısırdan getirdiği uzmanlara, öldürdüğü platonik aşkı Euterpe ve sonrasında kendi cesedini mumyalatan Seikilos, 2 bin yıl sonra bir çobanın yanlışlıkla mezarını açması sonucu gözlerini yeniden açar. Sevgilisi Euterpeyi mezarında bulamayınca onu aramaya koyulan Seikilos, efe dedesinin kahramanlık hikayelerinin etkisi altında kalan ve süper kahraman olma hayalleriyle kendisini ispatlamaya çalışan Aydınlı genç Mustafa ile köyün genç kızlarından Hatice için mücadeleye girişir.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Türkiyenin ilk mumya filmi Aydında çekiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER