Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Kutlu: -Çiftçilerin eskiden yüzde 50-60 oranında olan tahsilat oranı 2004ten sonra yüzde 98,5e yükseldi -Yüzde 98,5 oranında bir kredi dönüşü, çiftçimizin ne kadar duyar


BURSA (A.A) - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Çiftçilerin eskiden yüzde 50-60 oranında olan tahsilat oranı 2004 yılından sonra yüzde 98,5e yükseldi dedi.
     Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı ile Burtarım 2012nin açılışı için Bursaya gelen Kutlu, çiftçi borç oranları ve geri dönüşleriyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl yaşanan afetler sebebiyle çiftçi borçlarının Bakanlar Kurulu kararıyla ertelendiğini hatırlattı.
     Kutlu, arazileri en az yüzde 30 oranında zarar görmüş çiftçilerin bu ayın 28ine kadar müracaatta bulundukları takdirde, bu haktan faydalanabileceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Çiftçilerimiz, hem Ziraat Bankası hem de Tarım Kredi Kooperatiflerine kredisi dolduğu için yeniden bu kurumlardan kredi kullanamıyor. Bu sefer yüksek faizle borç veren bankalara gidiyor. Biz bunu da çözelim dedik ve kurumsal olarak karar aldık. Çiftçi borcunun yüzde 60ını kapattığı takdirde biz onlara yeniden önümüzdeki üretim dönemi için kredi kullandıracağız. Bütün çiftçilerimize Tarım Kredi Kooperatiflerine gelsinler diyoruz. Biz onların borçlarını kapatma noktasında yardımcı olacağız. Her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını başta gübre, akaryakıt, yem, tarımsal mekanizasyon araçları, fide, fidan, tohum, ilaç ne istiyorlarsa her birini tekrar çiftçimize kullandıracağız. Eğer bunu yapmazsak, hem Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına borçları devam eder.
     Çiftçileri Tarım Kredi Kooperatiflerine davet eden Kutlu, Çiftçilerin eskiden yüzde 50-60 oranında olan tahsilat oranı 2004 yılından sonra yüzde 98,5e yükseldi. Kendilerine borçlarını zamanında ödedikleri için teşekkür ediyoruz. Yüzde 98,5 oranında bir kredi dönüşü, çiftçimizin ne kadar duyarlı olduğunu ve bir yerde gelirinin iyi olduğunu gösterir dedi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER