Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başladı

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başladı


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle bu yıl 4üncüsü düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başladı.
     Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Halkevleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Nazım Kültürevinin birlikte düzenlediği Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonunda gerçekleştirilen gala gösterimiyle başladı.
     Açılış gösteriminde Orçun Benlinin yönettiği ve 12 Eylül askeri darbesini konu alan Bu Son Olsun adlı film izleyiciyle buluştu. 12 Eylül askeri darbesini trajikomik bir dille ele alan film, ücretsiz olarak gösterime sunuldu.
     KESK temsilcisi Metin İlgenci, yaptığı açılış konuşmasında, festivali emekçilerin sorunlarına dikkat çekmek, emek yanlısı filmlerin yapımını ve izlenmesini özendirmek amacıyla yaptıklarını belirtti.
     İlgenci, Küresel sermaye, tüm dünyada emeğe, emekçilere saldırılarını şiddetlendiriyor. Emekçilerin payına her geçen gün daha fazla yoksulluk, daha fazla sömürü düşüyor. Bizler, mücadelemizle bu festivalle işçilerin kendilerine dayatılan bu haksızlığa karşı bilinçlenmeleri için çabalıyoruz diye konuştu.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise her zaman emekten ve emekçiden yana bir yönetim anlayışı izlediklerini belirterek, işçi sınıfı mücadelesine katkılarından ötürü bu yıl özel ödüle layık görülen, 12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesi Antbirlik sendika baş temsilcisi Ahmet Kozaka ödülünü sundu.
     Akaydın, festivalin açılış gösterimine katılan Bu Son Olsun filminin yönetmeni Orçun Benli ve oyunculardan Deniz Uğura da çiçek verdi. Filmin ardından festivalin organizasyon komitesi, izleyiciler ve film ekibinin katıldığı bir kokteyl düzenlendi.
     Öte yandan, Türkiyenin birçok kentinde gerçekleştirilen ve bu yıl Hepimiz Şüpheliyiz temasıyla yola çıkan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 23 Aralıka kadar sürecek.
     Festival kapsamında filmler, ücretsiz ve biletsiz olarak Nazım Kültürevi, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN), Mimarlar Odası, Dutlubahçe Kültür Merkezi ve Bademaltında gösterilecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER