Üniversite

Üniversite-sanayi işbirliğini geliştirme çalışmaları -GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun: -Üniversite-sanayi işbirliği konusunda Türkiyeye model olmaya ve bir strateji belgesi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversite-sanayi işbirliği konusunda Türkiyeye model olmaya ve strateji belgesi ortaya çıkarmaya çalıştıklarını bildirdi.
     GAÜNün proje sahibi olduğu, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) işbirliğinde yürütülen Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi bir otelde düzenlenen kapanış oturumu ve sertifika töreniyle sona erdi.
     Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, törende yaptığı konuşmada, Türkiyede üniversite-sanayi işbirliği kavramının halen altının doldurulmadığını öne sürdü.
     Eski köye yeni adetler getirmeye çalışıyoruz diyen Coşkun, proje kapsamında 120 firma ve 80 akademisyenin bir araya geldiğini, sektörel arama toplantıları ve eğitim seminerleri düzenlediklerini vurguladı.
     Çalışmalar kapsamında üretim ve hizmet sektörüyle ilgili bir yol haritası çıkarmaya çalıştıklarını belirten Coşkun, Üniversite-sanayi işbirliği konusunda Türkiyeye model olmaya ve bir strateji belgesi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu ortak bir başarıdır. Proje çok kapsamlı oldu. Proje tamamlandı diye rafa kaldıracak değiliz. Bu konuda daha ileriye gitmek için çalışacağız diye konuştu.
     Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkan Yardımcısı Dr. Suat Genç, etkinlikte Niçin üniversite-sanayi işbirliği konulu sunum yaptı.
     Türkiyenin daha da zenginleşmesinin, yenilikçilik ve teknolojiye yatırımdan geçtiğini dile getiren Genç, sanayinin üniversitedeki derslere girmesi gerektiğini vurguladı.
     Herkesin genç beyinlere talip olduğuna işaret eden Genç, üniversitelerdeki genç beyinlerin sanayiye entegre edilmesinden başka çare olmadığını kaydetti.
     Türk Patent Enstitüsü (TPE) Kurucu Başkanı Uğur Yalçıner ise güzel fikirlerin gelir getirici, ticari hale getirilmesi gerektiğini belirterek, bunun için de işbirliğine ihtiyaç olduğunu belirtti.
     Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Adil Nas, projeye katkılarından dolayı GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ve GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğluna plaket verdi.
     Törende, eğitime katılan akademisyen ve öğrencilere de sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER