Ünye Ayanikola Adası çevresinde su altı

Ünye Ayanikola Adası çevresinde su altı incelemesi yapıldı


ORDU (A.A) - Ünye Çevre Gönüllüleri ve Koruma Derneği, Ünyede bulunan Ayanikola Adasında kilise kalıntılarına ait bulguları tespit etmek için su altında inceleme yaptı.
     Dernek başkanı Ogün Sanioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayanikola Adasında su altı araştırması yaptıklarını söyledi.
     Ada bölgesindeki tarihi kalıntıları su yüzüne çıkartarak bu bölgeyi dalış turizmine uygun hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Sanioğlu, şunları kaydetti.
     Ada üstünde kilise olduğu bilinen eski bir yapının kalıntıları var. Bu bölgede su altı araştırması yapıyoruz. Su altı video çekimleri yaparak su altını inceleyeceğiz. Yaptığımız araştırmalar neticesinde geçmişten günümüze kalıntıları kalan Ayanikola Kilisesinin bulunduğu bu bölgeyi dalış turizmine hizmet etmesini amaçlıyoruz.
     Ayanikola Adası çevresinde ön araştırma yaptıklarını anlatan profesyonel dalgıç Semih Yöndem ise, Ayanikola bölgesinde ön araştırma için 12 dakikalık dalış gerçekleştirdik, video çekimi yaptık. Videoları izlediğimiz zaman net sonuçları inceledikten sonra buranın tarihiyle ilgili bir ipucu yakalayıp, o bölgede daha çok yoğunlaşacağız dedi.
     (HC-ORH)
<< Önceki Haber Ünye Ayanikola Adası çevresinde su altı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER