Ünye Belediye Başkanı Arpacıoğlu:

Ünye Belediye Başkanı Arpacıoğlu: -Ünyenin içme suyu yapılan tahlillerle temiz çıktı


ORDU (A.A) - Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoglu, Ünyenin içme suyunun yapılan tahlillerle temiz çıktığını belirtti.
     Arpacıoğlu, Ünye Belediyesi olarak insan sağlığının birinci öncelikleri olduğunu ve ilçenin içme suyunun sürekli ve düzenli olarak kontrollerinin yapıldığını bildirdi.
     Ünyenin şu an içme suyunun karşılandığı Cüri Irmağı, Cevizdere üzerinde bulunan su kuyularında düzenli numuneler alınarak analizler yapıldığını belirten Arpacıoğlu, şunları kaydetti:
     Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından yapılan tüm deneyler, tahliller ve analizler sonucunda içme suyumuzun uygun ve temiz olduğu ortaya çıkıyor. Son zamanlarda yaşanan damacana su ile ilgili açıklamaların ardından Ünyemizin suyunun ne kadar temiz olduğunu ve bu hassasiyeti her zaman koruduğumuzu bir kez daha paylaşmak istedim. Yapılan tahlillerin sonuçlarıyla ilgili, kurum ve kuruluşlar bilgilendirilmektedir. Ünyenin içme suyu yapılan tahlillerle temiz çıktı. Aynı zamanda içme sularımız dışında atık sularımızın da temiz su haline getirilmesi devam etmektedir.
     Arpacıoğlu, Ünyenin 50 yıllık içme suyunu ihtiyacını karşılayacak olan Yeşilkent Beldesinden 37 kilometreden getirilen 50 milyon lira bedelli içme suyu projesinin de devam ettiğini sözlerine ekledi.
     Projede, 2 depo, 1 adet arıtma, bir de Yeşilkentin içinde bulunan regülatör inşaat alanının mevcut olduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Hacer Coşkun
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünye Belediye Başkanı Arpacıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER