Uşak Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi açılacak

Uşak Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi açılacak


UŞAK (A.A) - Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversitesi bünyesinde Spor Bilimleri Fakültesinin açılacağını bildirdi.
     Rektör Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK Genel Kurulunun üniversite bünyesinde Spor Bilimleri Fakültesi kurulması konusundaki teklifini kabul ettiğini belirtti.
     Spor Bilimleri Fakültesinin kurulmasıyla üniversite bünyesindeki fakülte sayısının 9a çıkacağını ifade eden Prof. Dr. Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Spor Bilimleri Fakültesi ilimizdeki takım ve bireysel sporların gelişmesine katkı sağlayacak. Kapalı spor salonu kompleksimiz önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete açılacak. Spor Bilimleri Fakültesinde eğitim görecek öğrencilerimiz için gerekli olan akademik kadromuz hazır. Spor artık ekonomik getirisi yüksek bir sektöre dönüştü. Sporcusundan antrenörüne, yöneticisinden eğitimcisine kadar, pek çok kişiye istihdam sağlayan bir sektör olan spor, giderek önem kazanıyor. Spor Bilimleri Fakültesi de Uşakta sporun gelişmesine katkı sağlayacak.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Uşak Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER