Vali Koçdemir, EGSİAD yönetimini kabul etti

Vali Koçdemir, EGSİAD yönetimini kabul etti -Kadir Koçdemir: -Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansında kanunun öngördüğü kurullar oluşturuldu, harcama yönetmeliğini de hazırlayıp Maliye Bakanlığına sunduk, onay bek


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansında kanunun öngördüğü kurulların oluşturulduğunu belirterek, Danışma ve yönetim kurulları toplandı. Harcama yönetmeliğini de hazırladık ve Maliye Bakanlığına sunduk. Bakanlıktan onay bekliyoruz dedi.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Koçdemir, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (EGSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Ercan ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.
     Dernek yöneticilerinin, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği tekliflerini değerlendiren Koçdemir, başkentlik sürecinde gelinen son aşamaları anlattı.
     Koçdemir, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansında kanunun öngördüğü kurulların oluşturulduğunu bildirerek, Danışma ve yönetim kurulları toplandı. Harcama yönetmeliğini de hazırladık ve Maliye Bakanlığına sunduk. Bakanlıktan onay bekliyoruz diye konuştu.
    
     -Sanaroma projemiz dünyada bir ilk olacak
    
     Göçmen derneklerine ait mekanları restore edeceklerini kaydeden Vali Koçdemir, şunları kaydetti:
     Gerekirse Odunpazarı Evleri gibi baştan yapacağız. Bu yapılar, derneklerin kendilerine ait kültürlerini sergilemesine uygun olacak ve gezici müzeleri de içinde barındıracak. Ayrıca dünyada ilk olacak bir Sanaroma projemiz var. Görsel bir müze olan Sanaroma, 360 derece görüntü olacak şekilde dizayn edilecek. 20 dakikalık bir görüntü düşünüyoruz. Örneğin, müzeye giren bir ziyaretçi 1920de Odunpazarında hayatın nasıl aktığını sanki oradaymış gibi izleyebilecek. Türkiyede ilk olacak bir açık hava müzesi planladık. Avrupada bu tarz müzelerden çok var ve klasik müzelere göre daha fazla ilgi görüyorlar. Bunun yanında Türk kültür mirasına ait bir külliyat hazırlıyoruz. İçinde Türk kültürüne ait başyapıt, müzik ve resim gibi eserler bulunacak. Yapacağımız Yunus Emre temalı sinema, roman ve tiyatro yarışmaları var. Sinema yarışması için 50 bin lira, roman ve tiyatro yarışması için ise 30 bin lira ödül veriyoruz. Yarışmalara yoğun katılım bekliyoruz.
     EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan ise 850 üye ve komisyonlarla 2013 yılında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Vali Koçdemir, EGSİAD yönetimini kabul etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER