Vanda ev yangını

Vanda ev yangını -Kent merkezindeki bir evde çıkan yangına kendi imkanlarıyla müdahale eden güvenlik görevlisi, alevlerin arasında kalan 2 kişinin hayatını kurtardı -Yangında bedensel engelli bir çocuk yaşamını yitirdi


VAN (A.A) - Vanda bir evde çıkan yangında, alevlerin arasında kalan 5 yaşındaki bedensel engelli çocuk yaşamını yitirdi.
     Alınan bilgiye göre, Yalı Mahallesinde bulunan Salih Adıma ait evde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
     Alevlerin kısa sürede tüm evi sardığı yangını gören Van Kalesi güvenlik görevlisi Davut İnci, kısa sürede olay yerine giderek kendi imkanlarıyla yangına müdahale etti.
     Evde mahsur kalan kişiler olduğunu öğrenen İnci, üzerindeki kazağı ıslattıktan sonra girdiği evden Aslıhan Adım ve Altun Adımı çıkardı.
     Aslıhan Adımın, 5 yaşındaki bedensel engelli kızı Fatmanın da alevlerin arasında kaldığını belirtmesi üzerine yeniden eve giren İnci, tüm uğraşlarına rağmen çocuğa ulaşamadı.
     Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü.
     Emniyet ve itfaiye ekiplerinin evde yaptığı kontrollerde, alevlerin arasında kalan 5 yaşındaki bedensel engelli Fatma Adımın yaşamını yitirdiği belirlendi.
     Küçük Fatmanın cenazesi, savcının yaptığı incelemenin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, kızının hayatını kaybettiğini ambulansta öğrenen anne, sinir krizi geçirdi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER