Vanın ilk kadın zabıtaları görev başında

Vanın ilk kadın zabıtaları görev başında -Kentte bir süre önce göreve başlayan kadın zabıtalar, hem trafiği düzenliyor, hem de iş yerlerini denetliyor


VAN (A.A) - Vanda bir süre önce göreve başlayan kadın zabıtalar, hem trafiği düzenliyor hem de iş yerlerini denetliyor.
     Van Belediyesi, tarihinde ilk kez kadın zabıta alımı yaparak, kentte yürütülen çalışmalara kadınları da dahil etti. Zabıta Müdürlüğü bünyesine alınan ve bir aylık eğitimin ardından göreve başlayan 10 kadın zabıta, kent trafiği ve iş yeri denetimlerinde görev alıyor.
     Şehir merkezindeki caddelerde trafik akışını yönlendiren kadın zabıtalardan Yıldız Durmuş, kentteki yaya ve araç trafiğinde yaşanan sorunları çözmek için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.
     Belediyenin ilk kez böyle bir uygulama başlattığını ve göreve başladıklarında çeşitli çekinceleri olduğunu vurgulayan Durmuş, Göreve başladığımız günden itibaren halkımız bize yakın ilgi gösterdi. Bizim de çekincelerimiz gün geçtikçe ortadan kalktı. Şimdi sorunları çözme noktasında erkek meslektaşlarımızla el birliğiyle çalışıyoruz dedi.
     Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan ise zabıta memurları arasında kadınların bulunmasının memnuniyet verici olduğunu bildirerek, Kadınlar sadece masa başında oturup sekreterlik yapmıyor. Hayatın her alanında toplumun vazgeçilmezi olan kadınlarımız, zabıta olarak da görevlerini titizlikle yürütüyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanın ilk kadın zabıtaları görev başında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER