Vietnamın Ankara Büyükelçisi Cuong:

Vietnamın Ankara Büyükelçisi Cuong: -Üretim potansiyeli ve sanayide teknoloji kullanımı, Vietnamdan başka ülkelerin de Eskişehirle işbirliği yapmasını gerekli kılıyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Vietnamın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemiri ziyaretinde, Üretim potansiyeli ve sanayide teknoloji kullanımı, Vietnamdan başka ülkelerin de Eskişehirle işbirliği yapmasını gerekli kılıyor dedi.
     Vali Koçdemir, Büyükelçi Cuongu makamında kabul etti.
     Cuong, ziyarette yaptığı konuşmada, Eskişehirde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Eskişehirin Vietnamda bilinen bir kent olduğunu belirtti.
     Vietnamda, Eskişehire karakteristik özellikleri ve büyüklükleriyle benzer kentler olduğunu bildiren Büyükelçi Cuong, şöyle konuştu:
     Bu şehirlerle kardeş şehir ilişkisi içinde işbirliği yapılmasını gönülden istiyoruz. Üretim potansiyeli ve sanayide teknoloji kullanımı, Vietnamdan başka ülkelerin de Eskişehirle işbirliği yapmasını gerekli kılıyor. Biz biliyoruz ki, Eskişehir, Balkanlarda ve Avrupada birçok ülkeyle işbirliği yapan bir şehir. Bir önceki büyükelçinin başlattığı çalışmaları rafa kaldırmak istemiyoruz. Kaldığımız yerden daha büyük ortaklıklarla işbirliğine devam edeceğiz.
     Kardeş şehir alanları dışında da işbirliğine hazır olduklarını kaydeden Vali Koçdemir ise Büyükelçi Cuongtan, Vietnamın Türkiyede yapacağı her türlü etkinlikte Eskişehiri akıllarından çıkarmamalarını istedi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Vietnamın Ankara Büyükelçisi Cuong: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER