Yangın sayısı arttı, yanan alan miktarı

Yangın sayısı arttı, yanan alan miktarı azaldı -İzmirde 10 ayda çıkan orman yangını sayısı, geçen yıla oranla artarken, yanan alan miktarı ise azaldı -Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ateş: -2011de 113 olan orman yangını sayısı, bu yıl


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - İzmirde bu yılın 10 aylık bölümünde çıkan orman yangını sayısının geçen yılın aynı dönemine göre arttığı, yanan alan miktarının ise azaldığı bildirildi.
     İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mithat Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ocak-30 Ekim 2012 tarihleri arasında İzmir ve çevresinden aldıkları bin 342 yangın ihbarının 88inin asılsız çıktığını anlattı.
     Yangınlara 113 arazöz, 42 müdahale aracı, 17 dozer, 17 yer ekibi ve bin 276 yangın işçisiyle müdahale ettiklerini belirten Ateş, orman dışı alanlarda ise bin 98 yangına müdahale ettiklerini ifade etti.
     Yangınların büyük bölümünün ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklandığına dikkati çeken Ateş, şunları kaydetti:
     2011de 113 olan orman yangını sayısı bu yıl 156ya çıktı, yangınlarda zarar gören alan ise 607 hektardan 288 hektara düştü. Yangın sayısını artıran en önemli faktörlerden biri hava sıcaklıkları. Havanın geçen yıla göre daha sıcak geçmesi yangın sayısını artırdı. Yer ekiplerinin etkili mücadelesi ve vatandaşların erken ihbarı da yanan alan miktarının azalmasına neden oldu.
     Yangın söndürüldükten sonra bölge bir yıl içinde ağaçlandırılıyor. Yanan alanlara kasım ve şubat ayları arasında fidan dikimlerini yapacağız.
    
     -Manisadaki yangın rakamları-
    
     Mithat Ateş, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Manisada da yılın 10 ayında toplam 544 yangın ihbarına yanıt verdiklerini ifade etti.
     Müdahale ettikleri yangınların 415inin orman dışı alanda, 102sinin ormanlık alanda meydana geldiğini dile getiren Ateş, bu yıl orman yangınlarında 313 hektarlık alanın zarar gördüğünü, geçen yıl bu miktarın 338 hektar olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Yangın sayısı arttı, yanan alan miktarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER