Yüksel Caddesinde zabıtaların darp edilmesi

Yüksel Caddesinde zabıtaların darp edilmesi -KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kaygusuz: Sokakların halktan, emekten, özgürlüklerden yana her türlü sanatsal etkinliklere açık olması gerektiğine inanıyoruz (Foto


ANKARA (A.A) - KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Kaygusuz, Sokakların halktan, emekten, özgürlüklerden yana her türlü sanatsal etkinliklere açık olması gerektiğine inanıyoruz dedi.
     Kaygusuz, Yüksel Caddesinde toplanan Tüm Bel-Sen üyeleri adına yaptığı açıklamada, Ankara Valiliğinin yazısı üzerine zabıta ekiplerinin, Yüksel Caddesindeki sokak sanatçılarını Sakarya Caddesine geçmeleri için uyardığını, aynı günün akşamında zabıta noktasının camlarının kırıldığını anlattı.
     Bunun ardından çıkan olaylarda 3ü zabıta memuru 10 kişinin yaralandığını belirten Kaygusuz, şöyle konuştu:
     23 yıldır örgütlü bir sendika olarak bu sokakların tüm halkın olduğunu biliyoruz. Sokakların halktan, emekten, özgürlüklerden yana her türlü sanatsal etkinliklere açık olması gerektiğine inanıyoruz. Tüm Bel-Sen yöneticileri ve üyeleri olarak tekrarlıyoruz. Bugüne kadar ne herhangi bir belediyenin ne de valiliğin aldığı karar devrimci sendikacılık anlayışımızı belirlemedi, belirleyemez. Bizler biliyoruz ki emek cephesinin içinde yer alan alması gereken tüm güçler aklıselim davranmalıdır.
     Grup, basın açıklamasının ardından zabıtalara yapılan saldırıyı alkışlarla protesto ederek dağıldı.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Yüksel Caddesinde zabıtaların darp edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER