Yurtta kış

Yurtta kış -Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Beytüşşebap-Şırnak karayolunda mahsur kalan vatandaşlar, il özel idare ekiplerince kurtarıldı


ŞIRNAK (A.A) - Beytüşşebap ilçesinde kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Beytüşşebap-Şırnak karayolunda mahsur kalan vatandaşlar, il özel idare ekiplerince kurtarıldı.
     Beytüşşebapta bir haftadan bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
     Bazı kesimlerde kar kalınlığının 2 metreyi aştığı ilçede merkez ve köylere 7 gündür elektrik verilemiyor.
     Yetkililer, kar yağışı nedeniyle elektrik tellerinde kopmaların meydana geldiğini direklerin de yıkıldığını ifade ederek, ekiplerin onarım çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.
     Bu arada yoğun kardan dolayı 2 gündür ulaşıma kapanan ve ekiplerin çabasıyla açılan Beytüşşebap-Şırnak karayolunda araçlarında mahsur kalan vatandaşlar İl Özel İdare ekiplerince kurtarıldı.
     Mahsur kalan vatandaşlar da ilçedeki yakınlarının yanına gitmek için araçlarıyla yola çıktıklarını, kardan dolayı yolun kapandığını, büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
     Mahsur kalanlardan Necdet Durmuş, elektriklerin kesilmesi ve baz istasyonlarındaki aksamalar yüzünden aileleriyle iletişim kuramadıklarını, yolu açan ekiplerin de çok ağır çalıştığını öne sürerek, 20 araç mahsur kaldık. İki gündür yolda aç susuz kaldık. Yanımda kadınlar vardı dedi.
     Öte yandan Beytüşşebap Özel İdare Müdür Vekili Abdi Acar da Kaymakam İhsan Selim Baydaşın talimatıyla çığ düştüğü iddia edilen Yaşat köyü yolunun 2 günde açılabildiğini ifade ederek, Kaymakamımızın talimatıyla köyün yolu ekiplerin çabasıyla 2 günde açılabildi. Söz konusu ailenin durumunun iyi olduğunu bir kez daha öğrendik. Kaymakamımız daha önce aileyi kış aylarında ilçeye davet etmiş, ev kirası ile gıda ve giysi yardımı yapılacağını belirtmişti. Ancak aile köyle kalmayı tercih etmişti dedi.
     Kaymakamı Baydaş, bazı basın yayın organlarında yer alan 8 kişilik ailenin çığ altında kaldığı iddiaları üzerine Yaşat köyüne Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanlığından 2 askeri helikopterin gönderildiğini, ancak herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını bildirmişti.
    
     Muhabir: Casim Bal / Meral Özdemir
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER