Yüz öğrenci aynı anda ebru yaptı

Yüz öğrenci aynı anda ebru yaptı -Trabzonda yüz öğrenci "aynı anda ayrı teknelerde en çok kişiyle ebru yapma" denemesini başarıyla tamamladı -Ebru sanatçısı Şentürk: "Ebru ile ilgili Guinness Rekoru en son bizde" (F


TRABZON (A.A) - Trabzonda yüz öğrenci "aynı anda ayrı teknelerde en çok kişiyle ebru yapma" denemesini başarıyla tamamladı.
     Öğrencileriyle birlikte "dünyanın en büyük ebrusu" ile Guinness Rekorlar Kitabına giren resim öğretmeni ve ebru sanatçısı Ali Şentürk, Vakıflar Günü etkinlikleri kapsamında bu kez "aynı anda ayrı teknelerde en çok kişiyle ebru yapma" denemesi yaptı.
     Trabzon Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi Açık Fener Meydanında gerçekleştirilen denemeyi, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ve çok sayıda vatandaş izledi.
     Şentürk, burada yaptığı konuşmada, daha önce 30,75 metre uzunluğunda 1,5 metre genişliğinde 46,12 metrekarelik bir ebru rekorlarının olduğunu belirterek, "Buradaki etkinliğimizin amacı ise yüz ayrı teknede yüz kişiyle aynı anda ebru yapmaktı. Bunu da başardık. Yüz öğrencimiz aynı anda ebru yaptı, elli öğrencimiz de boyalar için kavanoz tuttu" dedi.
     Şentürk, denemede on öğretmenin de görev yaptığını ifade ederek, "Ebru ile ilgili Guinness Rekoru en son bizde. Eğer bizi geçerlerse rekor için tekrar çalışacağız. Bu etkinliği gerçekleştirmek için üç ay çalıştık. En son rekor bizde olduğu, henüz kıracağımız yeni bir rekor olmadığı için bu çalışmamızda Guinnessden temsilci çağırmadık" diye konuştu.
     Öğrenciler, öğretmen Şentürkün verdiği komutla aynı anda ayrı teknelerde ebru yapmaya başladı ve çalışmalar bir saat sürmeden başarıyla tamamlandı.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Yüz öğrenci aynı anda ebru yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER