Zonguldakta dolmuşçulardan eylem

Zonguldakta dolmuşçulardan eylem -Site ve İncivez Mahallesi dolmuş durağı çalışanları, Kozlu dolmuşlarının yolcularını usulsüz taşındığı iddiasıyla kontak kapattı


ZONGULDAK (A.A) - Site ve İncivez Mahallesi dolmuş durağı çalışanları, Kozlu dolmuşlarının yolcularını usulsüz taşındığı iddiasıyla kontak kapattı.
     Durak Başkanı Tacettin Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kozlu beldesine giden minibüsçülerin Site ve İncivez Mahallesi yolcularını da taşıdığını öne sürdü.
     Kozlu dolmuş durağının kendi güzergahlarından yolcu almaması gerektiğini ifade eden Turan, Kuruluş amacı sadece Kozlu-Zonguldak, Zonguldak-Kozlu arası yolcu taşımacılığı yapan durağı, yaklaşık 10 yıldan bu yana diğer hatların da yolcularını alıyor dedi.
     Bu sorunun aralıklarla gündeme geldiğini kaydeden Turan, şöyle konuştu:
     Yapılan başvurularımız üzerine 27 Kasımda toplanan İl Trafik Komisyonumuz, bu konuda son noktayı koyarak Kozlu dolmuşlarının geçtikleri hattın yolcularını taşıyamayacağını belirtti. Fakat her zaman yaşadığımız gibi yine bir yetki karmaşası yaşanıyor. Uygulanmayı kimin yapacağına karar verilememiştir. Günlerdir başvurmadığımız makam kalmadı. Bizler de bu vurdumduymazlığa son verebilmek için dün kontak kapatma kararı aldık. Tüm yolcularımızı mağdur ettiğimiz için özür diliyoruz. Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir ile görüştük. Yetkinin belediyede olmadığını ve yetkinin İl Trafik Komisyonunda olduğunu söyledi. İl Trafik Komisyonuna yazı yazıldı. Belediye Başkanımız zabıta ekiplerini görevlendirerek Kozlu dolmuşçularının yolcu almaması konusunda uyarmak için görevlendirdi. Bu sorun çözülene kadar eylemlerimize devam edeceğiz.
     Site ve İncivez Mahallesi dolmuş durağı çalışanları dolmuşlarıyla Zonguldak Belediyesi önünden başlayarak çarşı içerisinde korna basarak tur atmaları ardından duraklarına geri döndü.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Zonguldakta dolmuşçulardan eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER