Yıldız Dağı'na kar yağdı

Yıldız Dağı'na kar yağdı

Geçen yıl sezon açılışı yapılarak Sivas ve çevre illerden on binlerce kişiyi ağırlayan ve büyük beğeni toplayan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne kar yağdı.

Türkiye'de pek çok kayak merkezinde kar yağışı görülmezken, Sivas'ın kış turizmini canlandıracak olan Yıldız Dağı'nda dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı yüzleri güldürdü. Kar kalınlığının 10 cm'ye kadar ulaştığı Yıldız Dağı'nda yöre halkı da kar yağışını sevinçle karşıladı.

Diğer yandan Sivas'ın kış sporlarında tercih edilen bir turizm merkezine dönüşmesi için Yıldız Dağı'nda yürütülen çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Kar yağışına rağmen bölgede günübirlik ve konaklama tesisi iç kısım çalışmaları da hız kazandı. Yıldız'ın çevre düzenlemesi yapılırken, pistlerin aydınlatılması ile birlikte gece de kayak yapılabilecek hale getirildi. İl Özel İdaresi'nce yürütülen 30'u aşkın diğer işlerin tamamlanması ile birlikte 2016 yılının ilk günlerinde Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi faaliyete geçmiş olacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Yıldız Dağı'na kar yağdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER