'YÖK'ün Suriyeli sığınmacıları araştırılmasını engellemesinin amacı nedir?'


CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, YÖK'ün geçtiğimiz Mayıs ayında Üniversitelere bir yazı göndererek 'Suriyeli Sığınmacılar ile İlgili Bilimsel Araştırma' yapılmasını yasakladığına dair iddiaları gündeme taşıdı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin geçen ay yayınladığı verilere göre Türkiye'de 1 milyon 805 bin 255 Suriyeli sığınmacı bulunduğuna dikkat çeken Milletvekili Kara, bu sığınmacıların karşılaştıkları en büyük sıkıntının barınma, sağlık, eğitim, sosyal ve ekonomik hayatta yaşadıkları problemler olduğunu belirtti. Bu problemlerin giderilmesi için üniversitelerin bu amaçla bilimsel çalışmalar yapmasının yasaklanıp yasaklanmadığını soran CHP vekili Niyazi Nefi Kara, eğer bu iddialar hala geçerli ise YÖK'ün böyle bir karar almasının gerekçesini öğrenmek istedi.

Araştırma yapılması yasaklanarak bu sorunların bilimsel olarak tespit edilmesinin ve kalıcı çözümler bulunmasının engelleneceğini savunan Kara, sığınmacıların karşılaştıkları problemlerin tespiti ve çözümü noktasında hükümetin programını öğrenmek istedi. CİHAN
<< Önceki Haber 'YÖK'ün Suriyeli sığınmacıları araştırılmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER