Yolsuzlukta ‘yılın kişisi’ seçildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 31 2020
Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, dünya liderleri arasında yapılan organize suç ve yolsuzluklarla ilgili araştırmada 2020 yılının en yolsuz insanı seçildi.
Organize Suç ve Yolsuzluğu Raporlama Projesi (Organized Crime and Corruption Reporting ) 2020’nin yolsuzluğa bulaşmış liderini açıkladı. Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, yolsuzluğun teşvik edilmesindeki rolü nedeniyle bu yılın en yolsuz insanı seçildi.
Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Organize Suç ve Yolsuzluğu Raporlama Projesi (Organized Crime and Corruption Reporting ) tarafından yılın kişisi seçildi. Bolsonaro’nun etrafını yozlaşmış politikacılarla sarması, medyayı propaganda aracı olarak kullanması ve Amazon ormanlarını madencilik ve tarıma açarak dünyanın akciğerlerini yok olma tehlikesiyle burun burana getirmesi gerekçe olarak gösterildi.
TRUMP’I KIL PAYI GEÇTİ
Bolsonaro ödülü, ABD Başkanı Donald Trump’tan burun farkıyla geçerek kazandı. Her iki finalist de propagandadan kazanç sağlarken, ülkelerindeki demokratik kurumların altını oydu. Adalet sistemlerini siyasallaştırdı, çok taraflı anlaşmalardan uzak durdu, yozlaşmış iç çevreleri ödüllendirdi ve ülkelerini demokratik hukuk ve düzenden otokrasiye taşıdı.
George Mason Üniversitesi’ndeki ödül töreninde konuşan Ulusötesi Suç ve Yolsuzluk Merkezi (TraCCC) Direktörü Louise Shelley, “Bolsonaro ve Trump’ın ikisi de popülist; ülkelerine, bölgelerine ve dünyaya büyük zarar veriyorlar ve maalesef pek çok kişi tarafından destekleniyorlar” dedi.
AİLESİ DE YOLSUZLUĞA KARIŞTI
Öte yandan Bolsonaro ve ailesi, maaş bölme olarak bilinen bir uygulama olan hayalet çalışanlar için gelir toplamakla suçlanıyor. OCCRP editörü, Drew Sullivan “Bolsonaro’nun ailesi ve çevresi devam eden bir suç komplosuna karışmış gibi görünüyor ve düzenli olarak insanlardan hırsızlık yapmakla suçlanıyor. Bir organize suç çetesinin tanımı da tam olarak budur” ifadelerini kullandı.
YOLSUZLUK İDDİALARI
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'5.Her bir alışveriş bir risk

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







