Yunanistan'da vefat eden Esma Uludağ'ın hikayesi
Yunanistan'da geçirdiği rahatsızlık nedeniyle vefat eden Esma Uludağ'ın hikayesini Ömer Faruk Gergerlioğlu yazdı. Artı Gerçek haber sitesinde 'Esma Uludağ: Yine bir KHK dramı' başlıklı köşe yazısında Gergerlioğlu şu şekilde devam ediyor;
OHAL ve KHK'lar can almaya devam ediyor. Ülkedeki hukuk dışı ortam yüzünden yargı bağımsızlığından ümidini kesen kişiler, ülkeyi terk ederken ya yollarda ya denizlerde ya yaban ellerde kaybolup gidiyorlar. Derin sularda boğulan aileler, çeşitli ülkelerde perişan olmuş Türkiyeli mülteciler, bize her gün büyük bir dramı anlatıyor. Ege Denizi'nde ailece büyük bir facia sonucu yok olan Maden ailesini incelerken Yunanistan'a geçen Türk mültecilerin çok zor hayatlarına muttali olmuştum. Belliydi ki sadece sınırı, denizleri, nehirleri geçmek yetmiyordu. Yunanistan'daki hayat koşulları yokluğa, zorluğa, ölüme davetiye çıkarıyordu. O gün dinlediklerim bana yeni facialar olacağını yazdırmıştı.
Bir ülkede hukuk ve demokrasi yoksa o ülkenin vatandaşları mülteci olmaya başlar. 3. dünya ülkelerinden Batıya göç, artık Türkiye'den de olmaya başladı, çünkü Türkiye'de OHAL, yani keyfi, anayasa çiğneyen yönetim var. Can, mal korkusu ve adalet eksikliği hissi nedeniyle siyasi nedenlerle yurt dışına giden çok vatandaşımız var artık. Bunlardan birisi olan Esma Uludağ geçtiğimiz günlerde genç yaşında hayatını kaybetti. Ölüm, her insan için kaçınılmaz ama bir hekim olarak olayı incelediğimde Esma hanımın yaşam için olağanüstü bir mücadele sergilediğini ve sonunda yenildiğini anladım. Belli ki hamarat, gayretli bir hanım olan Esma hanım zorluklar karşısında kapasitesini zorlamış ve bu hayatına mal olmuştu.
Konuştuğum eşi bana zor günlerini anlattı:
"Ben İzmir, Karabağlar Belediyesi'nde eşim ise Karabaglar Kaymakamlığı'nda memur olarak çalışmakta idik. 677 sayılı KHK ile ihraç olduk. Eşim 9 Eylül Fizik mezunu Tezsiz Y. Lisansını Celal Bayar Üni. yaptı. Ardından Adalet myo nu 1. olarak bitirdi. En son Afyon Kocatepe Üni. Hukuk Fakultesini kazandı ve 3. Sınıf
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL








