Zaman okurunun demokrasi nöbeti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 7 2016
Önceki gün Zaman Gazetesi önünde toplananlara gaz ve plastik mermiyle müdahale eden polis dün toplanan kalabalığı sık sık uyarmasına karşın bu sefer müdahalede bulunmadı. Polisin provokasyon uyarısının ardından kalabalık sessiz şekilde dağıldı.

Anayasaya aykırı bir şekilde kayyım atanan Zaman Gazetesi’ne destek vermek için gelenlere önceki gün polisin plastik mermili ve gazlı sert müdahalesinin ardından dün gazetesine sahip çıkanlar Yenibosna'da Zaman önünde yine buluştu. Polisin dünkünin aksine bu kez gazeteye yakın bölgeyi bariyerlerle çevirerek geçişe izin vermemesi dikkati çekti.
'POLİS HIRSIZI YAKALA'
Ellerinde Türk bayrağı ve "Tanımıyoruz, saygı duymuyoruz, uymuyoruz" pankartları taşıyan okurlar "Polis hırsızları yakala" ve "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı. Sloganların atılırken Ahmet Yesevi Caddesi'ne polis TOMA'yla giriş yaptı. Dünkü sert polis müdahalesinin benzerinin yapılmasından endişe edenler tepki amacıyla İstiklal Marşı'nı okudu. Marşın bitmesinin ardından polis kalabalığın dağılması için uyarı yaptı. Uyarılara alkışla karşılık verildi.
PROVOKATÖR UYARISI
Bu sırada kalabalığın ardından bazı kişilerin 'tekbir getirerek' öne çıkması dikkati çekti. Polis bunun üzerine "Aranızda provakatörler olabilir, lütfen dağılın" uyarısı yaptı. Destekçilerle polis arasında kısa bir gerginliğin yaşanmasından sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.
ZAMAN OKURLARI:YILMADAN DESTEKLEYECEĞİZ
Zaman Gazetesi abonesi olduğunu söyleyen Ali Kemal isimli okur,"Gazeteme başka ellerin uzanmasını istemiyorum. Gazetemden memnundum. Kayyımın çıkaracağı gazeteyi almayacağım. Ama gazetemizi geri almak için buradan ayrılmayacağız." dedi. Sezai Tuhan da "Özgür basına destek için buradayız.” diye konuştu.
ZARAR GÖREN ESNAF İÇİN PARA TOPLANDI
Reha Şahin adlı Zaman okuru, “İki gündür burada hiç beklemediğimiz, arzu etmediğimiz hadiseler yaşandı. Buradaki esnafların bizden dolayı mağdur oldukları kanaatini taşıdık. Ona binaen birkaç arkadaşla birlikte bir şeyler toplayıp onların mağduriyetlerini giderebilir miyiz, gönüllerini alabilir miyiz diye öyle
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'5.Her bir alışveriş bir risk

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







