Zaman'a kayyım tehdidine tepki yağıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 4 2016
Anayasa Mahkemesi'nin gazetecilikle ilgili verdiği özgürlükçü karardan sonra medyaya yönelik yeni bir linç kampanyası başlatıldı. Siyasiler, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yeniden tutuklanacağı ve Zaman Gazetesi'ne kayyım atanacağı iddialarına da çok sert tepki gösterdi.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL: TÜRKİYE KAYYIMLAR ÜLKESİ OLDU
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanacağı iddialarına sert tepki gösterdi. "Kayyımlar ülkesi oldu Türkiye" diyen Vural, "Zaten Başbakanlığı da kayyım olarak Cumhurbaşkanı götürüyor. Bakanları da kayyım olarak Cumhurbaşkanlığı danışmanları yürütüyor. Türkiye'de maalesef artık hiçbir medyanın hiçbir özgürlüğü kalmamış. İstediği zaman, istediği yere kayyım atayabilirler. Doğrudan doğruya kayyımla yönetilen bir devlet haline geliyoruz. Bu bir susturma ve yok etme operasyonudur." dedi.
KÜLTÜR VE TURİZM ESKİ BAKANI: ÇOK TEHLİKELİ BİR YERE DOĞRU GİDİYORUZ
Kültür ve Turizm eski Bakanı ve aynı zamanda tecrübeli bir hukukçu olan Ertuğrul Günay, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanacağı yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. Günay, "Çok tehlikeli bir yere doğru gidiyoruz. Bu bir siyasi kavga olmanın ötesine geçti. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün temellerinin, kurallarının ve kurumlarının yıkılacağı bir kaosa doğru sürükleniyoruz." dedi. Ertuğrul Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok tehlikeli bir yere doğru gidiyoruz. Bu bir siyasi kavga olmanın ötesine geçti. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün temellerinin, kurallarının ve kurumlarının yıkılacağı bir kaosa doğru sürükleniyoruz. Herkese, en başta da hukukçulara büyük görev düşüyor. Kendimizi, kendi kişisel ikballerimizi, makamlarımızı, mevkimizi mi koruyacağız, yoksa bu vatanı, bu vatanda birlikte barış içinde yaşama ortamını mı koruyacağız? Hepimizin buna karar vermesi lazım."
İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MAHMUT TANAL: HALKIN ÖĞRENMESİNDEN KORKUYORLAR
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Zaman Gazetesi'ne kayyım atanacağı iddialarına da tepki gösterdi. Tanal Twitter hesabından şunları yazdı; "Zaman'a saldırı vatandaşın öğrenme ve bilginlendirme hakkına saldırıdır. Halkı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı7.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek8.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?9.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...10.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


