Zarrab’nın avukatından yeni dilekçe!

2 Haziran’da Reza Zarrab'ın kefalet duruşması sonrası kararını haftaya açıklayacağını söyleyen davanın hakimi Richard M. Berman’ın, bu kararını gerekçeli olarak bu hafta içinde açıklaması bekleniyor.

Zarrab’nın avukatından yeni dilekçe!

İlhan Tanır'ın Haberdar'da yer alan haberine göre, Reza Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman tarafından 2 Haziran'da Hakim Berman'a sunulan yeni dilekçede duruşmaların tarihlerini belirlemek için yapılacak görüşmenin 7 Haziran yerine 16 Haziran'da yapılması teklif edildi. Bu teklifin Başsavcılıkla görüşüldükten sonra, iki tarafın adına yapıldığı dilekçede belirtildi. 


Avukat: Kanıt ve Materyallerin Büyüklüğünü Bilmiyoruz

Brafman, 16 Haziran'ın bekleme talebinin gerekçesi olarak, o zamana kadar dava hakkındaki dokümanlar, çeviri yapılması kanıtların ne kadar olduğu hakkında daha ciddi bilgiler elde edilebileceğini kaydetti. Bu teklife Başsavcılığın da katıldığı belirtildi.

16 Haziran'da savcılık ve savunmanın buluşması ve jürili duruşma için tarih belirlemesi ve belirlenen tarihlerin de hakim Berman tarafından onanması gerçekleşecek.  

Cuma günü geç saatlerde başsavcılığın hakime sunduğu ek dosyada Reza Zarrab’ın İngilizce’nin yanısıra Farsi’yi de bildiği yönünde bazı yeni doküman ve emaillerin olduğu sanılıyor.

Brafman, Cuma günü teslim edilen bu dokümanlara cevabın yarın, Salı günü mahkemeye sunulacağını da belirtti.


Brafman, Son Kanıtlara Karşı Cevabını Yarın Verecek

Bu dilekçe ile 7 Haziran'da anlaşılması beklenen duruşma tarihleri 16 Haziran'a ertelenmiş oldu. Savcılığın Cuma günü hakime sunduğu yeni mektuba gizlilik kararı konuldu.

<< Önceki Haber Zarrab’nın avukatından yeni dilekçe! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER