'12 yaşındaki oğlum bile sorgulandı, 25 yıl önceki programdan tutuklandım'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 18 2019
Paylaş
X Post
KHK Mağduru akademisyen Prof. Dr. Haluk Savaş cezaevi süreci başta olmak üzere yaşadıklarını anlattı
Ahvalnews.com podcast yayınlarında Gülten Sarı ile 'Konuşa Konuşa' programının konuğu Prof. Haluk Savaş oldu.
Ancak OHAL Komisyonu, Savaş'ı göreve iade etmeyi reddetti.
Savaş, şimdilerde KHK ile ihraç edilenlere destek vererek bir hak mücadelesi yürütüyor.
Twitter üzerinden binlerce kişinin katıldığı anketlerle de tanınan Savaş, hayata tutunma gücünü kaybetmediğini belirtiyor ve bu yönüyle KHK'lilere de psikolojik destek oluyor.
Mesleğinin de bu tutumunda etkili olduğunu ifade eden Savaş'ın konuşmalarının satırbaşları şöyle:
"Attığım tweetlerle darbe girişimini kınadım ve tuhaflıkları göz önüne seren paylaşımlarım oldu.
7 Haziran seçimlerinde CHP'den aday adayı oldum.
Twitter'dan tehditler alıyordum, "Kelepçeni gelip ben takacağım" diyenler oldu.
Gittikçe artan basınç ortamında, doğru gördüklerimi anlatmaya çalıştım.
Ailem ve çocuklarım da bu kötü gelişmelerden etkilendi. Onlar da sözlü saldırılara uğruyorlardı.
12 yaşındaki oğlum polis sorgusuna sokuldu.
Cemaat okuluna mı gidiyorsun? gibi.
23 Temmuz'da gözaltına alındım.
Sonra Eylül ayında, Gaziantep Üniversitesi'nden ihraç edildim. Eşim de aynı şekilde ihraç edildi KHK ile.
3 yıldır cuma namazlarına gitmiyorum. Camilerde siyasi propaganda yapıldığını gördüğüm için gitmiyorum.
Dini algılayış biçimimde değişiklikler olduğunu söyleyebilirim.
Gözaltı için ilaçlarımı, sağlık cihazlarımı hazırlamıştım.
İnsanlar ahır gibi şartlarla gözaltındaydılar.
Gözaltı şartları in
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.TBMM'de Akın Gürlek gerginliği, yeni bakanlar AKP’li vekillerin arasına girerek yemin etti!2.Ercan Karakoyun yazdı: OP Jindal Global Universitesin’de Uluslararası Hizmet Konferansı3.İçişleri Bakanlığı'nda görev devri gerçekleşti: Ali Yerlikaya, Çifçi'nin elini sıkmadı!4.TBMM'de Osman Gökçek'in yumrukladığı Mahmut Tanal hastaneye kaldırıldı5.Akın Gürlek, uyuşturucu soruşturmasında adı geçen o ismi danışmanı yapacakmış!
6.CHP’li Çiftci: ”Erdoğan ‘Akın Gürlek ile artık seçimlerle değil, yargı eliyle bir rejim kuruyorum’ diyor”7.Mecliste çıkan kavgada Bahçeli suçluyu buldu: “CHP Hiçbir açıdan mazur görülemez”8.Bora Kaplan Davasında Çarpıcı Birleşme Kararı: Polislerle aynı davada yargılanacak!9.Tüm zamanların başarısı: Türkiye, ‘Yolsuzluk Endeksi’nde 17 basamak daha geriledi10.Tarih bile verildi: AKP'de 'Veliaht' dönemi mi başlıyor?

SAFVET SENİH

HÜSEYİN ODABAŞI

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

TBMM'de Akın Gürlek gerginliği, yeni bakanlar AKP’...

Ercan Karakoyun yazdı: OP Jindal Global Universite...

İçişleri Bakanlığı'nda görev devri gerçekleşti: Al...

TBMM'de Osman Gökçek'in yumrukladığı Mahmut Tanal ...

Akın Gürlek, uyuşturucu soruşturmasında adı geçen ...







