50 Gazeteci parmaklıklar ardında dünya seyrediyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 29 2025
Paylaş
X Post
Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana 197 Filistinli gazeteciyi gözaltına aldığını, bunlardan 50’sinin hâlen hapishanelerde tutulduğunu açıkladı.
Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail güçleri Batı Şeria’nın güneyinde bulunan Beytüllahim şehrinde gazeteci Asid Ammarne’yi gözaltına aldı. Ammarne’nin gözaltına alınmasıyla birlikte, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail hapishanelerinde tutulan gazeteci sayısı 50’ye çıktı.
Açıklamada, “İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik soykırımın başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana 197 gazeteciyi gözaltına alıp tutukladı, bunlardan birisi kadın 50 kişi halen cezaevinde. Ayrıca 7 Ekim öncesinde tutuklanan 5 kişi de bulunuyor” ifadelerine yer verildi.
Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail’in son dönemde gazetecilere yönelik baskı ve gözaltı uygulamalarını ciddi şekilde artırdığını vurguladı. Açıklamada, “İsrail makamları, gazetecileri susturmayı, gazetecilik faaliyetleri üzerinde daha fazla kontrol ve denetim uygulamayı, düşünce ve ifade özgürlüğü ile mesleklerini kullanma haklarını ellerinden almayı ve Gazze’deki soykırımda gazetecileri hedef almayı amaçlıyor” denildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ankara'da öğretmenlerin maaş ve atama talepleriyle düzenlediği eyleme polis müdahale etti2.Ahbap Derneği soruşturmasında yeni adım: Mal varlıklarına tedbir kararı3.İspanya Başbakanı Sanchez’in eşine yargı şoku!4.İmralı'dan gelen DEM Parti heyetini Bahçeli kapıda karşıladı5.Mutlak butlan yönetimi CHP'de 8 il başkanını daha görevden aldı
6.Burası İtalya! Köprü çöktü yönetici 12 yıl ceza aldı7.Ortalığa saçıldı! AKP'li vekilin torpil talepli epostası ifşa edilince neler oldu?8.Ünlülere uyuşturucu operasyonunda gelişme: 12 kişi adliyeye sevkedildi9.ABD Başkan Yardımcısı Vance’den çarpıcı İsrail çıkışı: İran anlaşmasını sabote etmeye çalıştılar10.'Mardinli Marilyn Monroe' 15 Temmuz paylaşımı nedeniyle tutuklandı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ankara'da öğretmenlerin maaş ve atama talepleriyle...

Ahbap Derneği soruşturmasında yeni adım: Mal varlı...

İspanya Başbakanı Sanchez’in eşine yargı şoku!

İmralı'dan gelen DEM Parti heyetini Bahçeli kapıda...

Mutlak butlan yönetimi CHP'de 8 il başkanını daha ...







