Ahmet Şık’a ‘tehdit’ suçlamasıyla dokunulmazlık dosyası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle TBMM’ye gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı’na yolladığı fezlekenin detayları belli oldu. Fezlekede, Şık’ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı bilboarda “YARGILANACAK TİP!” şeklinde yaptığı yazılama, “tehdit” suçuna dayanak gösterildi.
T24’teki habere göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlementerler Bürosu tarafından 20 Nisan 2026’da hazırlanan fezlekede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “mağdur” olarak yer aldı. Fezlekede; 2023 Genel Seçimler’in öncesinde, 4 Mayıs 2023’te İstanbul Beşiktaş’ta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı bilboarda “YARGILANACAK TİP!” şeklinde yazılama yapıldığı ve emniyetin yaptığı araştırmalar sonucundan, yazılamanın o dönem TİP İstanbul Milletvekili adayı olan Ahmet Şık tarafından yapıldığının tespit edildiği yer aldı.
DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI İSTENDİ
Şık’ın seçimlerde milletvekili seçilmesinden dolayı dokunulmazlığının olduğu belirtilen fezlekede, yasama dokunulmazlığının yasama sorumsuzluğu gibi milletvekillerine mutlak bir koruma sağlamadığı, milletvekillerinin yasama çalışmaları dışındaki fiillerinden ve eylemlerinden dolayı onları koruduğu, milletvekillerine cezai kovuşturmalara karşı koruma sağladığı, yasama dokunulmazlığının şekli ceza hukukunu ilgilendiren, ceza yargılaması ve infaz hukuku kapsamına girdiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından dokunulmazlıklarının kaldırılabileceği ifade edildi.
Fezlekede, Şık’ın yaptığı yazılamadaki ifadenin “tehdit” suçunu oluşturduğu belirtilerek, Şık’ın dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği belirtildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke, TBMM’ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

HÜSEYİN ODABAŞI

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

SER-AR anketinde siyasi deprem: Kılıçdaroğlu’lu CH...

Fatih Altaylı dedesinden kalma kiliseyi devlete de...

AYM, AİHM'in Yalçınkaya içtihadına uydu: "Sadece B...

3 Kıtadan Strazburg'a adalet köprüsü: Bisikletli a...

Washington-Tel Aviv hattında tarihi kırılma: JD Va...







