AKP'li Şamil Tayyar'dan iktidarı çok kızdıracak çıkış: 'Bu zamları tavukçular yapsa kayyım atanırdı!'

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan yeni artışlar, AKP içinde de eleştiri konusu oldu. AKP’li eski milletvekili Şamil Tayyar, 1 Temmuz itibarıyla bazı köprü ve otoyol geçişlerine en az yüzde 18 oranında zam yapıldığını, yılın başında da yüzde 25,49’luk artış uygulandığını belirtti. Tayyar, bu yıl geçiş ücretlerinde ikinci kez zam yapıldığına dikkat çekerek, kamu kurumlarının fiyat politikası ile özel sektöre yönelik enflasyon çağrıları arasındaki farkı eleştirdi.
Şamil Tayyar, konuyla ilgili sosyal medya hesabında şunları yazdı:
Bugün itibariyle bazı köprü ve otoyol geçişlerine en az yüzde 18 oranında zam yapıldı. Ocak başında da yüzde 25.49 oranında zam yapılmıştı. Yani yılın ikinci zammıyla karşı karşıyayız. Bu zamları tavuk firması yapsaydı ‘kayyım’ atanırdı. Kamu sektörü kendi ürettiği mal ve hizmetlere fiyat tarifesini belirlerken bonkör davranıyor, firmalardan fedakarlık istiyor.
Aynı şekilde enflasyonla mücadelenin ağır yükünü dar ve sabit gelirliler çekiyor. Oysa, kamu enflasyonla mücadelede öncü ve örnek olmalıdır. Herkesin payına düşen fedakarlıktan en çok kamu pay almalıdır. Kamu zamlarına ‘bahane’ edilen ne varsa onun özel sektör için de geçerli olduğu bilinmelidir. Aksi halde güvensizlik oluşur ve mücadele zarar görür.
Köprü, otoyol ve tünel geçiş ücretleri sadece bu güzergâhları kullanan sürücülerin bütçesini etkilemiyor. Taşımacılık maliyetlerindeki artış, lojistik zinciri üzerinden birçok ürün ve hizmetin fiyatına yansıyabiliyor. İktidar içinden gelen bu eleştiri, enflasyonla mücadelede kamunun fiyat politikası ile özel sektörden talep edilen fedakârlık arasındaki tartışmayı yeniden görünür hale getirdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

HÜSEYİN ODABAŞI

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN

CHP’de butlan yönetiminden büyük tasfiye: 26 il ba...

Deniz Göktaş: Türkiye dışında yaşamak gibi bir pla...

Hacıosmanoğlu açıkladı: Milli futbolculara kişi ba...

McGovern’dan Trump’a çağrı: Türkiye’deki demokrati...

Vatandaş ne yapsın? Yargıdaki çürümenin fotoğrafı:...






