Bahçeli, Öcalan tartışmasında topu AKP'ye attı: ‘Bizim 50 vekilimiz var, çoğunluk onlarda’
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 26 2024
Paylaş
X Post
DEM Parti grubuna giderek el sıkan, ardından Abdullah Öcalan'ın 'umut hakkı'ndan bahsederek Meclis'te konuşma yapması çağrısında bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, sonraki süreç için AKP'nin adım atmasını beklediğini söylemiş. Ufuk Uras'ın aktardığına göre Bahçeli, "Bizim 50 vekilimiz var, çoğunluk AK Parti’de, onların adım atması gerekiyor" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekim ayı başında Meclis’te yaptığı konuşmada Abdullah Öcalan’ın DEM Parti grubunda konuşması ve umut hakkından da yaralanması çağrısında bulunmuştu. Bahçeli, sonraki konuşmalarında da ‘yeni çözüm süreci’ tartışmalarını başlatan bu sözlerinin arkasında durduğunu söylemişti. Bahçeli’nin sözlerine destek veren ÖDP’nin kurucularından Ufuk Uras, geçtiğimiz günlerde Bahçeli’yle görüşmüştü.
‘AK PARTİ ÇOĞUNLUKTA, ONLARIN ADIM ATMASI LAZIM’
T24 yazarı Tolga Şardan’a açıklamalarda bulunan Ufuk Uras, görüşmeyle ilgili şunları söyledi: “Ben ‘Bu konuda her türlü katkı sunmaya hazırız’ derken, o da kendi serüvenini anlattı. ‘1 Ekim’de Sayın Erdoğan bu meseleyi, yani ‘Türk-Kürt kardeşliği meselesi nasıl formüle edilirse, küresel güçlere bırakmayalım, kendimiz ele alalım’ dedi ama nasıl formüle edelim konusunu kendime sordum’ dedi. Bahçeli, ‘İlk adım olarak DEM grubunda el sıktım, bir vefat varmış, taziye dileklerinde bulundum’ dedi. ‘Ama bizim 50 milletvekilimiz var, AK Parti çoğunlukta, bundan sonrası onların adım atması gerekiyor’ dedi, özeti bu.”
‘AKP PROPAGANDASI OLMAZ’
Ufuk Uras, “Hem AKP içinden hem de içinde siyaset yaptığınız sosyalist gruplardan sizin hareketiniz ile ilgili eleştiriler oldu. Tepkileri öngördünüz mü?” sorusu üzerine de şunları söyledi:
“Hayır, ben daha çok hemen hemen her kesimden ve sokaktan inanılmaz destek gördüm. Türkiye’de barış olsun demek, ‘AKP sözcülüğü’ demek kadar AKP propagandası olamaz. Çünkü biz 40 yıldır barış mücadelesi içindeyiz. (…)
Ama AK Parti ile ilgili söylediğiniz meseleden ben bir başka sonuç çıkarıyorum. Bir bilgiye dayanmıyor ama Külliye’deki yapılanmayla AK Parti milletvekillerinin arasında belli ki yeterince bir organik temas da yok. Dolayısıyla, ben değil bırakınız, bu kişisel itirazları psikolojik olarak anlıyorum.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rusya'dan açıklama: İran’ın dini lideri Hamaney Moskova'da mı?2.İsrail, Laricani’nin öldürüldüğünü iddia etti3.Akın Gürlek gayrimenkul zengini çıktı: Malvarlığı 10 milyon dolardan fazla, 190 yıllık maaşına denk4.İngilizler yakın takipte: 'İBB davası Türkiye demokrasisi ve İmamoğlu için hayra alamet değil'5.Pakistan, Afganistan’da hastaneyi vurdu: En az 400 ölü!
6.AB'den Trump'a rest: 'Bu bizim savaşımız değil'7.Ticaret savaşında ABD ile Çin tarifelerde uzlaştı8.İran lideri Mücteba Hamaney: Barış zamanı değil9.AİHM’den Hizmet Hareketi’ne yönelik davalar için kritik karar10.En son körfez harekatında yaşanmıştı: Erdoğan yabancı ülkelere ait askeri malzemelerin transit geçişine izin verildi

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Rusya'dan açıklama: İran’ın dini lideri Hamaney Mo...

İsrail, Laricani’nin öldürüldüğünü iddia etti

Akın Gürlek gayrimenkul zengini çıktı: Malvarlığı ...

İngilizler yakın takipte: 'İBB davası Türkiye demo...

Pakistan, Afganistan’da hastaneyi vurdu: En az 400...







