Barınma krizi: Çareyi Erdoğan’a hakarette buldu!

⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 16 2026
Paylaş
X Post
Antalya’nın Alanya ilçesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 66 yaşındaki R.K. tutuklandı. Kalacak yeri olmadığını söyleyen R.K.’nin, “Çöplüklerde yatıyorum. Onun için bu yola başvurdum” dediği belirtildi.
Barınma krizi: Çareyi Erdoğan’a hakarette buldu!

Alanya’da bir parkta AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği öne sürülen R.K., savcılığın talimatıyla polis tarafından gözaltına alındı. Aynı suçlamayla dördüncü kez gözaltına alındığı belirtilen R.K., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

R.K.’nin adliyedeki ifadesinde, “Kalacak yerim yok, çöplüklerde yatıyorum. Onun için bu yola başvurdum” diyerek yaşadığı barınma sorununu anlattığı aktarıldı.

Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesine göre cumhurbaşkanına hakaret suçundan bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.