Beyaz Saray, Trump'a soru soran CNN muhabirini hedef aldı: Bir gün çocuklarınız bu iğrenç sorularınızla karşılaşacak

Holmes, ABD Başkanı Donald Trump’a Oval Ofist’te Demokrat Senatör Jon Ossoff’un pazar günü yaptığı konuşmada geniş yankı uyandıran sözlerine ilişkin değerlendirmesini sormuştu.
Georgia Senatörü Ossoff, kalabalığa yaptığı konuşmada Trump’ın “görevini yapmak istemediğini”, bunun yerine “balo salonunu inşa etmek ve Katar Emiri’nin hediye ettiği, görünüşe göre savunmasız olan uçan sarayında Natalie ile seyahat etmek istediğini” söyledi. Bu sözlerin, Trump'ın yönetici asistanı Natalie Harp’a gönderme yaptığı değerlendirildi ve Harp’ın Trump’la yakın olduğu yönündeki algıya ilişkin tartışmaları artırdı.
Holmes, Oval Ofis’te Trump’a Ossoff’un sözlerine ilişkin ne söyleyeceğini sordu. Trump ise soruyu geçiştirdi.
Beyaz Saray’ın “hızlı yanıt” adlı sosyal medya hesabı, konuşmanın görüntülerini paylaşarak Holmes’u etiketledi ve onu “sözde mesleği açısından utanç verici, küçük düşürücü bir yüz karası” olarak nitelendirdi. Paylaşımda Holmes, bir çalışana “ucuz bir saldırıda” bulunmakla eleştirildi ve “Bu alçaklar, aşağılıkların da aşağılığı” ifadeleri kullanıldı.
Beyaz Saray daha sonra Holmes’u hedef alan bir paylaşım daha yaptı. Paylaşımda, “Bir gün çocuklarınız bu iğrenç ve insanlık dışı sorunuzla karşılaşacak. Ebeveynlerinden birinin bu kadar duyarsız ve kinci olmasından tiksinecek ve utanç duyacaklar. Bu oldukça kaygı verici” ifadelerine yer verildi.
Trump da tepki gösterişti
Trump, Oval Ofis’teki etkinlik sırasında Holmes’u doğrudan da eleştirdi. Bir noktada Holmes’a, “Sessiz olun, sessiz olun, sessiz olun. Son derece saygısızsınız” dedi.
Holmes’un CNN için çalıştığını söylemesi üzerine Trump, “Yalan haber. Siz yalan habersiniz, yüksek sesle ve yaygaracı konuşan birisiniz. Siz yalan habersiniz. Sessiz olun. Sessiz olun. Siz sahte bir muhabirsiniz ve yalan haber yapıyorsunuz” diye karşılık verdi. Holmes soru sormaya çalışırken Trump onun sözünü kesti.
CNN'den açıklama
CNN, Holmes’un Trump’a “Amerikan halkı adına zor, konuyla ilgili ve haber değeri taşıyan bir soru” yönelttiğini belirtti.
Açıklamada, “Kamu görevlileri katılmadıkları haberleri eleştirmekte özgürdür ancak gazetecileri soru sordukları için kişisel saldırılarla hedef almak, makamın ağırlığıyla bağdaşmadığı gibi özgür basın ilkeleriyle de çelişmektedir” ifadeleri kullanıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

Kılıçlı Yemin Soruşturmasında Yeni Perde: YDK Üyel...

"Ticari Sır Olamaz": Özgür Özel Küçük Yatırımcının...

Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Kritik Aşama: Hasa...

Gözaltı Kararı Verildi! HSK Savcı Kürkşad Kunthan ...

Şahsi IBAN’a Para Transferlerinde Vergi Cezası Teh...







